Foci

Világbajnok edző jönne a magyar fociválogatotthoz

Osvaldo Ardiles (osvaldo ardiles, )
Osvaldo Ardiles (osvaldo ardiles, )

Szép emlékei vannak a magyar labdarúgásról Osvaldo Ardilesnek. Az argentinok korábbi világbajnok középpályása szívesen leülne a magyar labdarúgó válogatott kispadjára – árulta el egy interjúban.

Osvaldo Ardiles, az argentinok korábbi világbajnok játékosa a Nemzeti Sportnak adott interjút. A focista többször is járt Magyarországon: hazája válogatottjával 1976-ban, edzőként a Dinamo Zagrebbel a Bajnokok Ligája selejtezőjében. És „filmsztárként” is, a Menekülés a győzelembe című alkotás forgatásán.

Az egykori futballista a budapesti találkozón túl háromszor lépett pályára a magyarok ellen, egyedül a magyar fővárosban kaptak ki tőlünk. Ennek ellenére az akkori magyar csapatról elismerően nyilatkozott, Nyilasi Tibor szerinte rendkívül elegáns futballista volt, az akkori magyar válogatott legjobbja. Törőcsik András szintén nagyszerű focista volt: rendkívül gyors, és szenvedélyesen játszott – értékelte volt ellenfeleit.

Nagyon szomorú, ami Magyarországgal történt. Amikor még mi játszottunk a magyarok ellen, a csapatuk ott volt a vébéken, jelentős erőt képviselt – mondta a magyar foci jelenéről. Jelenleg nincs csapat, ahol edzősködne, a lap kérdésére, hogy vállalná-e a magyar szövetségi kapitány posztot, azt mondta: “hívjanak nyugodtan, rendelkezésre állok“. Budapestről csupa kellemes emléke van: nagyszerű hely. Nagyon szép, ahogy a többi nagyváros is, amely a Duna mentén fekszik. De Budapest kiemelkedik, lenyűgöző. És a hölgyek gyönyörűek – fogalmazott Ardiles.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Jól járnánk vele?

Ardiles edzőként kiharcolta az élvonalba jutást a Swindon Town egyesületével Angliában. 1998-ban az év edzőjének választották Japánban, ahol összesen nyolc évig dolgozott. Nem csoda, hogy Izraelben is kiváló eredményeket vártak volna tőle, ez a kirándulása azonban nagyon rövidre sikeredett öt mérkőzés után menesztették a Beitar Jerusalemtől 2006-ban. A csapat kiesett az UEFA-kupa selejtezőjében a Dinamo Bucuresti ellen, ráadásul a játékosok panaszkodtak az edző módszereire és munkamoráljára.

Videó – A menekülés a győzelembe legjobb pillanatai, 0:30-tól Ardiles gólja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik