Foci

Továbbra sem tud nyerni az Újpest, lemondott az edző

újpest-győr (újpest fc, győri eto fc, )
újpest-győr (újpest fc, győri eto fc, )

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a lilák hazai pályán kaptak ki a bajnok Győrtől.

Az Újpest idén két mérkőzést nyert meg eddig: előbb a Puskás Akadémiát, majd a Mezőkövesdet verték meg, vagyis a két újoncnál voltak csak jobbak 11 forduló alatt. A Győr sem lehet boldog, bár a zöld-fehérek a pocsék rajt után magukra találtak és már az ötödikek a tabellán; igaz, ehhez kellett a vasárnapi győzelem is.


Kabát majdnem egyenlített
Fotó: MTI

Az első félidőben gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, hiszen Pátkai és Lipták fejesével már a 15. perc után 2-0-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban rákapcsoltak a hazaiak, szépíteni is tudtak Kabát bólintása révén (1-2).

A fordulás után visszesett az iram, alig akadt helyzet, ám az újpestiek mégis egalizálhattak volna, de Kabát lövése a kapufán csattant, majd Tschibuabua lövését védte Kamenar. Végül maradt a 2-1-es győri győzelem.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marc Leliévre, a hazaiak belga másodedzője bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván az Újpest FC edzője lenni, ezért benyújtotta lemondását. Elmondása szerint honfitársa, Roderick Duchatelet tulajdonos hétfőn dönt, hogy elfogadja-e a lemondást.

Kozma István vezetőedző kijelentette: ő nem akar távozni, de amennyiben a klubtulajdonos a teljes szakmai stábot ki akarja cserélni, tudomásul veszi a döntést.

A meccs lefújása után, a sajtótájékoztató ideje alatt körülbelül hetven Újpest-szurkoló tüntetett a székház előtt, és az edzőpáros távozását követelte.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Újpest – Győri ETO 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Kabát (36.), illetve Pátkai (10.), Lipták (15.)

Újpest: Balajcza – Ligot, Vermes, Juanan, Antón – Vasiljevic, Eninful(Stanisavljevic, 79.) – Simon (Tshibuabua, 61.), Balogh B., Sankovic (Suljic, 69.) – Kabát Vezetőedző: Kozma István.

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Mevoungou, Völgyi – Varga (Trajkovic, 92.), Kronaveter (Kronaveteer, 90.), Kamber, Pátkai, Koltai (Strestik, 54.) – Andric Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Pátkai (74.), illetve Kabát (56.), Eninful (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik