Foci

Dicsérik a felcsúti akadémiát

José Gomes (josé gomes, )
José Gomes (josé gomes, )

Edzői értékelések a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapját követően.

A listavezető Videoton a „kistestvért”, azaz a Puskás Akadémia csapatát fogadta szombaton és ugyan bő egy órán át nem tudott mit kezdeni ellenfelével, végül magabiztosan nyert 3-0-ra a fehérvári alakulat.

„Az ellenféltől is függ, hogy sikerül egy-egy mérkőzés. A Puskás FC nagyon jól játszott ma délután. Kiegyenlített volt a mérkőzés. A találkozó előtt is mondtam, hogy jó csapat a PAFC. Bátran játszottak, igaz nem annyira jól, mint az elmúlt időszakban, ez pedig főleg annak köszönhető, hogy nem hagytuk, hogy a saját játékukat játsszák. Az, hogy ilyen jól tartotta magát a PAFC, azt is bizonyítja, hogy nagyon jó szakmai munka zajlik az Akadémián. A Kecskemét ellen is cserék hoztak új lendületet a játékba, ezúttal is így volt. A sérüléséből most visszatérő Kokónak is nagy része volt abban, hogy lendületesebben játszottunk a cseréket követően. Nagyon sokszor jól tartotta meg a labdát, jó megoldásai voltak, fontos szerepe volt abban, hogy a második félidőben jól játszottunk, és végül 3-0-ra nyerni tudtunk” – mondta a találkozót követően José Gomes, a Videoton vezetőedzője.

„Nehéz 90 percen vagyunk túl. Az első félidőben sikerült eltüntetnünk a két csapat közti különbséget. A csapat szervezettsége megvolt, de a támadójátékunk nem volt hatékony, keveset birtokoltuk a labdát. Ismerjük a Videoton FC játékerejét, tudtuk, hogy egyetlen hiba is megbosszulja magát, sajnos ebből több is volt a második 45 percben. A 60. perc után a hazai csapat magabiztosan fordította a maga javára a mérkőzést” – értékelte a 90 percet Benczés Miklós.

Videó – Videoton-Puskás Akadémia 3-0:

A DVSC-TEVA megszerezte első idegenbeli győzelmét a Debrecen táblán túl, Kondás Elemér fiai Kecskeméten nyertek 3-0-ra, ráadásul jó egy órát emberhátrányban játszva.

„Nem indult jól a mérkőzés Bódi kiállítása és Brkovic kényszerű cseréje miatt. Ezt követően át kellett szerveznünk a csapat játékát. A védekezésből kontrákra építve játszottunk. Végig jól fociztunk, masszívan védekeztünk, veszélyesen kontráztunk” – mondta Kondás Elemér.

„Emberelőnybe kerültünk a 25. percben, utána kivégeztük magunkat. A Debrecen kihasználta a hibáinkat. Szétesett a csapat, egyelőre nem tudom az okát ennek. Nem a megbeszélteknek megfelő játékot hozta a csapat, egyéni fegyelmezetlenségek voltak, nem mertek játszani. Rengeteg probléma volt a csapattal. De ebből a helyzetből is felállunk” – így látta Bekő Balázs.

Videó – Kecskemét-Debrecen 0-3:

Hosszú idő után tudott nyerni ismét a MTK, amely Pápán diadalmaskodott 2-0-ra.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is megviselték azok a vereségek, amelyeket az elmúlt hetekben elszenvedtünk, és sokszor csak egy hajszálon múlt, hogy nem másképp alakult. Remélem, hogy ez a siker a folytatáshoz is megadja a kezdő lökést, és a további mérkőzéseken nyugodtabban futballozhatunk majd” – értékelt Garami József.

Tóth Bálint szerint komikus gólokat kapott a csapata:

„Gratulálok, az MTK-nak , megérdemelten győztek le minket. És ez már nem az első eset, hogy a hazai pálya nem mellettünk szól. Ebben benne van minden, értsék úgy, ahogy akarják. Hozzátéve, hogy a csapatom nem úgy játszott, mint hogyha nagyon kellett volna a győzelem. Amikor két góllal elment az MTK, akkor próbáltak azzal a hozzáállással, akarattal és plusz energiával játszani, de akkor már késő volt. Megint kabaréba illő gólokat kaptunk.”

A DVTK zsinórban hetedik mérkőzését is megnyerte, a Pakson diadalmaskodó miskolciak ráadásul ismét kapott gól nélkül hoztak le egy meccset, ezúttal Pakson.

„Lassan nem edzőre lesz szüksége a csapatnak, hanem pszichológusra. Ha edzésből világbajnokságot rendeznének, akkor biztosan megnyernénk, mert olyan munkát végeznek a játékosok, amely előtt le a kalappal. Azonban mindenki a meccset látja, szurkoló, tévénéző és sajnos nem adjuk vissza azt, amit a tréningeken nyújtunk. Csalódott vagyok, hogy ma kikaptunk, de csináljuk tovább a dolgunk” – mondta Horváth Ferenc, a hazaiak trénere.

„Nagyon jól játszott a csapat… A mérkőzés előtt azt mondták az újságírók, hogy valamelyik sorozat megszakad, vagy a mi veretlenségünk, vagy a Pakssal szembeni itteni nyeretlensége a DVTK-nak. Szerencsére utóbbi lett az, örülök, hogy folytatódott a szériánk. A mérkőzés előtt azt mondtam a csapatnak, hogy nem kell kapkodni, hanem szépen, türelmesen kell futballoznunk, mert a Paksnak nehéz gólt lőni” – hangzott Tomislav Sivic nyilatkozata.

Videó – Paks-DVTK 0-2:

A játéknapot a Budapest Honvéd Pécs felett aratott 3-1-es győzelme zárta.

„Nehéz mérkőzésre készültünk a Pécs ellen, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy egy olyan csapattal fogunk játszani, amelyik igencsak könnyen megtudja nehezíteni a dolgunkat. Ez hamar be is igazolódott. Az első félidőt nem kezdtünk jól, rengeteg hibával játszottunk, a Pécs pedig az első valamirevaló helyzetéből megtudta szerezni a vezetés. Innentől mi futottunk az eredmény után. A második félidőben viszont – némileg szerencsés – pontrúgásokból sikerült megfordítani a mérkőzést. Így, elsősorban a második játékrész teljesítményét nézve megérdemelt a győzelmünk.”

Lőrincz Emil szerint a Honvéd megérdemelten gyűjtötte be három pontot:

„Úgy gondolom az első félidőben jól futballoztunk és megszereztük a vezetést, emellett pedig további lehetőségeink voltak. Bár tudtuk, hogy a Honvéd pontrúgásai veszélyesek, sajnos az egyenlítő gólt nem tudtuk úgy levédekezni, ahogyan azt kellett volna. Utána volt két véleményes szituáció, amiről nem tudok még konkrét véleményt nyilvánítani. Az egyik szabadrúgásnál volt egy utolsó ember, a kiállítás elmaradt, és volt egy elmaradt büntető. Ezeket majd megnézzük a televízióban, ennek ellenére a második félidőben, a Honvéd pontrúgásai révén rúgott még két gólt, így a mi amatőr hibáinkat kihasználva megérdemelte a győzelmet. Gratulálok!”

Videó – Budapest Honvéd-Pécs 3-1:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik