Foci

Újrajátszás dönthet a fantomgól miatt

bayer leverkusen (bayer leverkusen, )
bayer leverkusen (bayer leverkusen, )

A péntek este "fantomgóllal" vereséget szenvedő Hoffenheim tiltakozik a Német Labdarúgó Szövetségnél, és bízik benne, hogy újrajátsszák a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzést.

A 70. percben Stefan Kiessling fejese – a televíziós felvételek szerint – az oldalhálón keresztül jutott a kapuba , a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2-0. A Hoffenheim – amely a 83. percben büntetőt rontott – a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.


Ezzel a találattal nyertek a vendégek
Fotó: AFP

A hoffenheimiek jelezték tiltakozásukat, a leverkuseniek pedig nem örülnek az ilyen körülmények között aratott sikernek. Kiessling kiemelte: ő is csak akkor kezdett el örülni, amikor a társai jelezték, hogy a bíró gólt ítélt, ő maga nem látta, miként került kapuba a labda.

“A sportnak, nekem és a klubomnak is fontos a sportszerűség. Egyértelmű, hogy nem tiszta gólt szereztem” – fogalmazott Kiessling.

A Bundesligában volt már hasonló “fantomgól”, például 1994-ben a Bayern München szerzett ilyet a Nürnberg ellen, és azt a találkozót újrajátszották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik