Foci

Szalaiék nyertek, Husztiék kikaptak

Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )
Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )

A Schalke 04 a Braunschweig otthonában győzött 3-2-re, a Hannover pedig a Borussia Dortmund otthonában kapott ki 1-0-ra a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 9. fordulójában. A Bayern München a második félidőben rúgott négy góljának köszönhetően nyert a Mainz ellen.

A sérülésektől tizedelt, Szalai Ádámmal a kezdőben felálló Schalke 04 az újonc, egyben sereghajtó Eintracht Braunschweig otthonába látogatott szombaton. Az első félidő nem csak a játék képét, de a gólok számát illetően is kiegyenlített volt, a hazaiak Ademi révén szereztek vezetést, Meyer a 29. percben egalizált – a gól előtt Szalai fejesét védte Davari kapus, a csapattárs a kipattanóból talált be.

Fordulás után is a ligautolsó szerzett vezetést, de egy szöglet utáni védelmi hibát Goretzka használt ki, 2-2-re módosítva az állást. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor Neustädter a 91. percben megnyerte a Schalkénak a meccset.

Szalai végigjátszotta a mérkőzést.


Szalai Ádám és az első vendéggólt jegyző Meyer
Fotó: Facebook

Közben Huszti Szabolcsra és a Hannoverre nem várt könnyű feladat, ugyanis az alsó-szászországi együttes a bajnoki álmokat szövögető, eddig veretlen Borussia Dortmundhoz látogatott. Korán jött is a hazai találat, Reus a 4. percben értékesített egy büntetőt. A folytatásban mind a két csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de több találat már nem született, 1-0-ra nyert a Dortmund. Huszti Szabolcs mind a 90 percet a pályán töltötte.

A Mainz egy félidőre volt attól, hogy hatalmas meglepetést szállítson idegenben, a kiscsapat ugyanis 1-0-ra vezetett a szünetben a Bayern München otthonában. A címvédő bajorok aztán a második játékrészben már eredményesen játszottak, így végül magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak.

A Frankfurt és a Nürnberg, valamint a Werder Bremen és a Freiburg nem bírt egymással.

Eredmények – Bundesliga, 9. forduló

Eintracht Braunschweig – Schalke 04 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Ademi (20.), Bellarabi (59.) illetve Meyer (29.), Goretzka (65.), Neustädter (90+1.)

Borussia Dortmund – Hannover 96 1-0 (1-0)
Gólszerző: Reus (4. – 11-esből)

Bayern München – Mainz 4-1 (0-1)
Gólszerzők: Robben (50.), Müller (52., 82. – 11-esből), Mandzukic (69.) illetve Parker 44.)

Frankfurt – Nürnberg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kadlec (50.) illetve Drmic (87.)

Werder Bremen – Freiburg 0-0

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Ramos (36.)
Piros lap:
Stranzl (90+2.)

Videó – Szalai fejese után lőtt gólt a csapattárs:

Videó – Így nyert a Bayern München:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik