Foci

Legyőzte a „kistestvért” a Videoton

Zé Luis (zé luis)
Zé Luis (zé luis)

A labdarúgó NB I. listavezetője 3-0-ra nyert hazai pályán az újonc Puskás Akadémia ellen a 11. fordulóban.

Érdekes összecsapással vette kezdetét az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapja, ugyanis a listavezető Videoton az újonc Puskás Akadémiát látta vendégül, a két együttes pedig ezer szállal kötődik egymáshoz. Előzetesen felszabadult játékra lehetett számítani mind a két oldalon, ehhez képest kissé döcögős volt az első félidő, a Vidinek akadt pár helyzete, míg a felcsúti alakulatnak a később megsérülő Gallardo szólója után volt egy lehetősége, de összességében nem ájultunk el az első 45 perc láttán – a szurkolók sem, akik szórványos füttyszóval küldték öltözőbe a játékosokat.

A második felvonásban is főleg a székesfehérváriak akarata érvényesült, de hiába akadtak helyzetei a piros-kékeknek, nem tudtak túljárni Lubos Hajdúch eszén, aki az 56. percben hatalmasat védett a magyar válogatottban Hollandiában debütáló, Andorra ellen pedig gólt szerző Nikolic Nemanja fejesénél. Közben egyébként csereként beállt az a Kovács István, aki heteket hagyott ki kulcscsonttörése miatt.


Zé Luis lövése után a hálóban kötött ki a labda
Fotó: vidi.hu

A 63. percben kis híján megszerezte a vezetést a Videoton, de a szólóban kilépő Nikolic a kapu mellé lőtt centikkel. Három minutummal később már a vendégek hálójában táncolt a labda, Nikolic kapott remek labdát Nildótól, a centerezése után pedig Zé Luis lőtt a léc alá (1-0). Nem sokat kellett várni az újabb találatra, a 75. percben ismét Nikolic adott gólpasszt, ezúttal Nildo volt a befejező ember (2-0).

Tischler szépíthetett volna a hajrában, de hiába forgatta meg a védőjét, végül fölé lőtt, pedig talán már Calatayud is tehetetlen lett volna, ha a labda kapura megy. Az utolsó percekben még Czvitkovics is kihagyott egy ziccert ez pedig megbosszulta magát, mivel a csereként beálló Álvarez bal külsővel állította be a 3-0-s végeredményt.

A Videoton már hét ponttal vezet a Diósgyőr előtt, amely szombaton Pakson vendégszerepel.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Székesfehérvár, Sóstói stadion, 2500 néző, v: Solymosi

Videoton – Puskás Akadémia 3-0 (0-0)

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira – Vitor Gomes, Sándor Gy. – Nildo (Álvarez, 84.), Kleinheisler (Kovács I., 55.), Nikolics – Zé Luis (Gyurcsó, 80.) Vezetőedző: José Gomes

Puskás Akadémia: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Tamás, Nagy Zs. – Polonkai, Czvitkovics – Gallardo (Molnár T., 32.), Bertus (Fabio, 60.), Zsolnai – Tischler Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Zé Luis (66.), Nildo (75.), Álvarez (91.)

Sárga lap: Tamás (46.), Molnár T. (61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik