Foci

Hihetetlen bírói baki a Bundesligában

játékvezető (játékvezető, )
játékvezető (játékvezető, )

A Bayer Leverkusen egygólos győzelmet aratott a házigazda Hoffenheim felett a Bundesliga 9. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A hazaiak szerettek volna feljebb lépni a tabellán, míg a gyógyszergyáriak célja az volt, hogy ismét a tabella első helyére ugorjanak. Ennek tudatában nem is meglepő, hogy egymásnak estek a felek.

A Hoffenheim ugyan jóval több lehetőséget alakított ki az első felvonásban, gólt a leverkuseniek szereztek Sidney Sam révén, aki egy okos, távoli lövéssel találat be.

Elképesztő volt a jelenet
Fotó: AFP

A fordulás után pedig következett az év bakija: Castro végzett el szögletet, majd Kiessling fejelt kapura, de a labda elhagyva a játékteret, csak az oldalhálót érte. A támadó fogta is a fejét, hogy közel járt a gólhoz, azonban a háló szakadt volt, így a labda végül a kapuban kötött ki. Ezt pedig benézte a játékvezető és az asszisztensei is, ugyanis érvényesnek ítélték meg a találatot.

A hajrában aztán a hazaiak felálltak a padlóról, hiszen szépíteni tudtak, sőt, az egyenlítés is majdnem összejött, de Firmino kihagyott egy büntetőt, így találkozó után a kék-fehérek bejelentették, megóvják a meccset.

Győzelmével a Leverkusen újra első a tabellán, két ponttal megelőzve a Bayern Münchent, hárommal a Borussia Dortmundot.

Eredmény – Bundesliga, 9. forduló

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Schipplock (88.) illetve Sam (26.), Kiessling (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik