Foci

Három piros és két gól a Haladás mezőkövesdi vendégjátékán

szombathelyi haladás (haladás, foci, nb 1, gólöröm, )
szombathelyi haladás (haladás, foci, nb 1, gólöröm, )

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómeccsén 2-0-ra győzött a Mezőkövesd otthonában a szombathelyi alakulat.

Az ezt megelőző fordulóban a Haladás a Kaposvárt verte hazai környezetben, míg a Kövesd Miskolcon szenvedett el nagyarányú vereséget a Diósgyőrtől.

A kéthetes pihenőt követően izgalmas összecsapással folytatódott az NB1. Az első játékrész elején rögtön előnybe került a vendég együttes: egy szögletet követően Andorka lőtte kapura a kapusról kipattanó labdát, amit a hazai Fótyik nagy igyekezete közben csak a hálóba tudta vágni.

Halmosi lőtte csapata második gólját
Fotó: MTI

A félidő hátralévő részében mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól nem született.

A második 45 percben felpörögtek az események: a 64. percben Halmosi révén megduplázta előnyét a Szombathely, ezt követően pedig elszabadultak az indulatok. A 69. percben Fótyik utolsó emberként szabálytalankodott, ezért emberhátrányba került a hazai csapat, igaz négy minutummal később már a Haladás is tíz emberre fogyatkozott, miután Iszlait is leküldte a pályáról a játékvezető második sárgalapja nyomán.

A találkozó utolsó perceiben már csak kilenc kövesdi játékos tartózkodhatott a játéktéren, Harsányit ugyanis szintén két sárga kártyát követően állította ki a bíró.

Az eredmény mind e közben nem változott, a Haladás a győzelmével már negyedik a bajnoki tabellán, igaz, a riválisok még nem játszottak ebben a fordulóban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Mezőkövesd-Zsóry FC – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1800 néző, v: Szabó Zs.

Mezőkövesd: Szántai – Dobos, Fótyik, Hegedűs D. (Szalai V. 65.), Gévay – Kiss M., Farkas B. (Bogdány, 62.), Pilibaitis – Balajti, Harsányi – Menougong (Melczer 54.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Bosnjak – Simon Á., Iszlai, Nagy I. G. (Gyurján, 91.), Radó (Szakály A., 89.), Halmosi – Andorka (Németh M., 61.)

Gólszerzők: Fótyik (öngól, 7.), Radó (64.)

Sárga lap: Harsányi (43.), Dobos (64.), Bogdány (79.), illetve Iszlai (5.), Devecseri (19.), Nagy G. (26.), Simon (33.)

Kiállítva: Fótyik (68.), Harsányi (84.), illetve Iszlai (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik