Foci

Utcát neveztek el a United legendás edzőjéről

sir alex ferguson (sir alex ferguson, )
sir alex ferguson (sir alex ferguson, )

A Vörös Ördögök májusban visszavonult menedzsere hétfő délután ünnepélyes keretek között felavatta a róla elnevezett Old Traffordra vezető útszakaszt, így mostantól a Water’s Reach helyén Sir Alex Ferguson Way lesz olvasható.

A 71 éves skót vezetőedzőt, aki több mint negyed évszázadon keresztül irányította a Manchester United együttesét, a hivatalos ceremónia során egyben a Honourary Freedom of The Borough of Trafford címet is megkapta, amelyet a Tanácsházán vehetett át a város polgármesterétől – olvasható a manutd.hu-n.

„Ez hatalmas kiváltság és megtiszteltetés számomra. Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet velem az életben” -kezdte ünnepélyes beszédét Sir Alex Ferguson. „Szeretnék köszönetet mondani a Manchester Unitednek, amiért 1986-ban engem választottak a klub menedzserének. Ez a hatalmas kihívás fantasztikus élményekkel gazdagította életemet.”

Megérdemelte a kitüntést a Főnök
Fotó: AFP

Sir Alex hozzátette, hogy egy hihetetlen, 26 éven át tartó utazáson van túl: “Rendkívül büszke vagyok erre, valamint azokra, akik valaha is szerepet vállaltak ennél a remek együttesnél. A világon szinte egyedülálló szurkolótáborunk mindvégig hűséges maradt a klubhoz. Azt gondolom, számos fiatalabb drukker nem tudja, talán nem is emlékezhet arra, hogy bizony voltak rosszabb időszakaink. Együttes erővel azonban mindig sikerült talpra állnunk, és ez az, ami maga a Manchester United.”

“Köszönöm a polgármesternek és Trafford Borough tanácsának, amiért ilyen hatalmas megtiszteltetésben részesített engem. Soha nem fogom elfelejteni ezt a napot” – zárta monológját a mester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik