Foci

Igazi nagyágyú lehet a magyar focikapitány

guus hiddink (guus hiddink)
guus hiddink (guus hiddink)

A holland mágus, Guus Hiddink neve is felmerült a magyar labdarúgó-válogatottal kapcsolatban.

Péntek óta téma Magyarországon, hogy ki lesz a hollandok elleni 8-1-es vereség után lemondó Egervári Sándor utódja a magyar nemzeti tizenegy élén. A csúfosan végződő világbajnoki selejtezősorozatot követően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdán sajtótájékoztatót is tartott, az igen őszinte elnök, Csányi Sándor pedig kijelentette, hogy 7-8 külföldi szakember van képben.

Az egyikük akár Guus Hiddink is lehet – legalábbis egy ausztrál portál, az smh.com.au szerint. Persze Ausztráliában nem épp a magyar válogatott a téma, de a holland szaktekintélyt a Socceroos kapitányi posztjával is szóba hozták, a portál szerint pedig az auszik mellett a lengyel, a dán és a magyar szövetség is érdeklődik iránta.


Guus Hiddink igazán nagy név lenne
Fotó: AFP

A 66 esztendős Hiddink „régi motoros” a szakmában, 1982-ben már másodedző volt a De Graafschapnál, majd olyan nagy kluboknál dolgozott, mint a PSV Eindhoven, a Fenerbahce, a Valencia, a Real Madrid vagy épp a Chelsea, legutóbb az Anzsi Mahacskalát irányította. Szövetségi kapitányként is van már rutinja: irányította már a holland, a dél-koreai, az ausztrál, az orosz és a török nemzeti csapatot is.

Hiddink képviselője elmondta: ügyfelének valóban számos ajánlata van és hamarosan munkába áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik