Foci

Eb 2016: értelmet nyert az Andorra elleni 2-0

Érdekes, miközben mindenki vért kíván, a magyar labdarúgó válogatott megtartotta pozícióját, így a legjobb kilenc európai futballnemzet után a második vonalból várhatja a soros Európa-bajnokság sorsolását.

Miközben tart a magyar labdarúgó közeg utóbbi évtizedének legnagyobb vérzivatara és az MLSZ elnöke dr. Csányi Sándor is nekiment sokmindenkinek szerda délelőtti értékelő sajtótájékoztatóján, mi megpróbálunk előre tekinteni a jövőbe. A 2014-es vb immár elúszott, így hát arccal a 2016-os Eb felé!

Szegény ember vízzel főz – avagy korukból kifolyólag 2016-os Eb selejtező sorozatában
is a jelenlegi válogatott tagjai adják majd a gerincet, annyi szent

Fotó: MTI

A labdarúgó világbajnokságokat és Európa-bajnokságokat megelőzően az induló, a selejtezőkben résztvevő csapatokat rendre rangsorolják. Így a 2016-os franciaországi Eb előtt is kvázi csökkenő erősségű kalapokba kerülnek az európai futballnemzetek.

Az 53 tagországot az UEFA kilenc csoportban versenyezteti majd a 24 döntős helyért. Így a lista első kilenc helyezettje értelem szerűen az első kalapba kerül, míg a következő kilenc csapat pedig a másodikba.

A magyar válogatott ugyan a pótselejtezőt érő helyen történő hurráoptimista nyaralás után rettenetesen kikapott romániától (3-0) és hollandiától (8-1) , mégis – minden rosszban van valami jó, jelentjük megtaláltuk! – 18. helyen áll az európai labdarúgó ranglistán (27 802 pont)!!

Hogy miért? Olyan szerencsésen alakultak a világbajnoki selejtezők utolsó fordulójának eredményei – végső soron mi is győztünk ugye Andorra ellen (2-0) -, hogy bárki is lesz a lemondó Egervári Sándor szövetségi kapitány utódja, a franciaországi Európa-bajnokságra selejtezőinek sorsolásakor 2. kalapból várhatja a sorsolást.

Egervári Sándornak sok más mellett ezt is köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik