Foci

Van még remény: megszorongattuk a spanyolokat

U21-es válogatott (u21-es válogatott)
U21-es válogatott (u21-es válogatott)

A magyar U21-es válogatott egygólos vereséget szenvedett hétfőn az esélyesebb Spanyolország vendégeként labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ez tisztes vereség!

A spanyolok három pontot érő gólját, ki más, mint a Real Madridban is bemutatkozó és remek formát mutató játékosa Álvaro Morata lőtte a 9. percben. Sarabia pontosan ívelt jobb oldalról a középen érkező csatár fejére, a Real Madrid játékosa pedig nem hibázott, 6 méterről a léc alá fejelt. Az ifjú titánnak ez volt a hetedik gólja a kvalifikációs sorozatban.


Forrás: mlsz.hu

A folytatásban nyomasztó labdabirtoklási fölényben játszottak a spanyolok, a mieink számára a védekezésről szólt a félidő. A második félidőben sem mi irányítottuk a játékot, ennek ellenére néhány remek kontrára már futotta az erőnkből. A 60. percben milliméterek választották el a csapatot az egyenlítéstől: Adorján Krisztián egy szép csellel megverte védőjét, 15 méteres lövése után a labda a gólvonalon felszabadítani igyekvő Carvajal lábáról a kapufára, majd onnan a mezőnybe pattant.

Róth Antal együttese a negyedik találkozóján másodszor kapott ki, így maradt a csoport harmadik helyén a százszázalékos spanyolok, illetve az osztrákok mögött. A magyarok ezt megelőzően legyőzték az albánokat(1-2)és a bosnyákokat, majd múlt csütörtökön Győrben kikaptak Ausztriától (0-2).

“Megakadályozni sajnos nem tudtuk, de nagyon is megnehezítettük a klasszis játékosokból álló spanyol csapat győzelmét. Pontosan tudtuk, hogy egy ilyen kiváló képességű csapat ellen milyen taktika az, amely eredményre vezethet, és ezt végig szem előtt tartva, türelmesen, fegyelmezetten futballoztunk. Sajnálom, hogy helyzeteink egyikéből nem tudtunk eredményesek lenni, pedig közel jártunk a gólszerzéshez” – nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Róth Antal. Ezt kellett volna tán a hollandok ellen is tenni (8-1)…

Álvaro Morata így örül a góljának
Fotó: AFP

A gólszerző Morata, ez az 1992 október 23-án született reménység nem is annyira reménység már. A városi rivális Atlético Madridtól előbb a Getaféhoz, majd a királyiakhoz igazolt, ahol 2010 óta a előbb a “B” csapat, a Castilla játékosaként pallérozódott, majd a felnőtt keret tagja lett.

A nagyok között már 2010-ben azaz 18 évesen (!!) bemutatkozott egy meccs erejéig, de az igazi áttörést a 2012/13-as szezon hozta, amikor már 12 meccsen játszhatott. Idén pedig már stabilizálni látszódik a helyzetet a kezdők között is, hiszen Ancelotti hatszor is pályára küldte már.

U21-es Eb-selejtező, eredmény

Spanyolország-Magyarország 1-0 (1-0) Gól: Álvaro Morata 9. perc

A csoport állása:

1. Spanyolország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Ausztria 9/4, 3. Magyarország 6/4, 4. Bosznia-Hercegovina 3/4, 5. Albánia 0/4

A tíz csoportból a győztesek mellett a négy legjobb második jut tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik