Foci

Neymarék félgőzzel is nyerni tudtak

Brazil válogatott (brazil válogatott)
Brazil válogatott (brazil válogatott)

A brazil válogatott kétgólos győzelmet aratott Zambia ellen. A Selecao többet is rúghatott volna, ám nekik ennyi is elég volt.

Az Afrika Kupa győztese bár megnehezítette az első félidőben a 2014-es világbajnokság házigazdájának a feladatát, végül 2-0-ra a brazilok nyerték a barátságos meccset.

Az afrikai válogatott ugyanis szerencsés is volt, hiszen Neymarék valljuk be, nem vették túl komolyan ezt az összecsapást, ezért nem is nyújtottak 100 százalékot a pályán.

Nem túl pörgős meccs egy nem túl erős csapat ellen
Fotó: AFP

A Barcelona csillaga ráadásul többször hozta gólhelyzetbe társait – a 3. percben ő maga rúgott nagy kapufát -, ám a befejezésnél általában valaki hibázott, így ha egy kicsit több energiát fektetnek a meccsbe a sárga-zöldek, nagyobb különbséggel is legyőzhették volna Zambiát.

Végül Oscar távoli bombája és Dede fejese döntötte el a találkozót.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Brazília-Zambia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Oscar (59.), Dede (60.)

Előzetes: Neymarék az edzőmeccsek sorát Svájc ellen nyitották augusztusban, de az európai csapattól meglepetésre 1-0-ra kikaptak. Azonban a sárga-zöldek Ausztrália (6-0), majd Portugália (3-1) és Dél-Korea ellen (2-0) javítottak, hiszen mindhárom találkozót behúzták.

A Zambia elleni meccs előtt a 22 éves Mayuka nyilatkozott esélyeikről:”Természetesen különleges olyan labdarúgók ellen játszani, mint Dani Alves, vagy Neymar. A brazilok a világ legjobbjai és számunkra remek tapasztalat lesz ez a találkozó” – mondta a 43-szoros válogatott.

Azt viszont sajnálja Mayuka, hogy a Paris Saint-Germain védője, Thiago Silva nem lehet ott a meccsen sérülés miatt, hiszen szeretett volna vele összecsapni a gyepen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik