Foci

Eladták az Internazionalét

Erick Thohir (Erick Thohir)
Erick Thohir (Erick Thohir)

Massimo Moratti az olasz klub tulajdonos-elnöke kedden bejelentette, mindenben megegyezett az új, immáron többségi indonéz tulajdonossal.

A klub közleménye szerint a megállapodás október 28-án lesz végleges, ennek ellenére Moratti ma úgy nyilatkozott: „Mindent aláírtunk. Hogy elégedett vagyok-e? Igen, a jelek szerint minden rendben van. Még nem döntöttem el, hogy maradok-e a klub elnöke, de csak rajtam múlik.”

Olasz lapinformációk szerint Moratti tulajdonrészének 70 százalékát adta el Erick Thohirnek, így az indonéz befektető többségi tulajdonjogot szerzett a patinás klubban.

Moratti majd 20 éve, 1995-ben vette át az Inter irányítását. Ezalatt csapatával 16 trófeát szerzett, amire eddig a klub történetében egyetlen elnök sem volt képes.

A 43 éves üzletember nem ismeretlen a sport világában. A Forbes állítása szerint két amerikai csapatsportban is érdekelt, mint tulajdonos. 2012-es év elején a DC United labdarúgó csapatban vásárol 50 millió dollárért többségi részesedést, majd az év végén a Philadelphia 76ers kosárcsapatnál vásárolt 15 szálakékos részt potom 21 millióért.

A különböző médiavállalkozásokban, fizetős televíziós csatornákban utazó üzletembernek úgy látszik van pénze doszt. Az olasz sajtó az Inter 70 száazaléka kapcsán 300 milliót pedzeget euróban.

Ez csekély 90 milliárd forint. Nálunk ez nemzetgazdasági tétel…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik