Foci

Az andorrai kapitány szerint képzett játékosaink vannak

magyar-labdarugo-valogatott-edzese(1)(210x140)(1).jpg (labdarúgó válogatott, )
magyar-labdarugo-valogatott-edzese(1)(210x140)(1).jpg (labdarúgó válogatott, )

Kedden 20.00 órakor a Puskás-stadionban lép pályára utolsó vb-selejtező csoportmeccsén a magyar válogatott a verhetetlennek nem mondható Andorra ellen. Koldo Álvarez  szövetségi kapitány Szalai Ádámmal ellentétben dícséri játékosainkat. Előzetes.

Andorra kilenc kör után pont és rúgott gól nélkül áll csoportunk utolsó helyén. Nem tűnik nehéz ellenfélnek. Bő egy éve, 2012 szeptemberében remek kezdés jelzővel illettük még a válogatott első vb-csoportmeccsét ellenük, ahol idegenben nyertünk 5-0-ra.

Mekkorát változott a világ a pénteki sokkoló, hollandusok elleni zakó (8-1) óta… Azóta mindenki mond fűt, fát. Szalai Ádám kifakadt – csupa igazat mondott mellesleg – és olvasóink is úgy gondolták, mindenkinek le kell mondania.


Szalai Ádám (balról az első) malomkövet dobott a “magyarfoci” állóvizébe. A többi sztárunk – Koman, Dzsudzsák – még nem nyílt meg
Fotó: MTI

Koldo Álvarez, soros ellenfelünk szövetségi kapitánya éppen az irányítóját vesztett, szétesett válogatottunkra alapozza a kedd este Andorra lehetséges sikerét.

Mondjuk mi ebben kétkedünk, mert mi meg éppen ilyen helyzetekben szoktunk gólarányt javítani. A Szalai szerint lebénázott játékosaink az ilyen ellenfelek ellen érzik úgy: van sansz. Ilyenkor nincs tele a gatya, van lendület, helyén a szív és az ész. Ezt várjuk mi is a kedd estétől. Ettől persze még Álvarez bízhat abban, hogy csapata meglepetést okoz.

“Nehéz meccs vár ránk, mert ellenfelünk súlyos veresége ellenére még eséllyel pályázik a csoport második helyére”nyilatkozta a szakvezető az mlsz.hu-nak udvariasan irányunkba hajló optimizmussal, majd gyorsan hozzátette: “Ha a magyar válogatott nem szerez gólt a meccs elején, számíthat arra, hogy a közönség ellene fordul, ez pedig azt jelentené, hogy csapatom jól végzi a dolgát.” Megjegyezzük, ebben van valami…


Koldo Álvarez abban bízik, az első góljukat éppen a Puskás Ferenc Stadionban szerzik meg
Forrás: mlsz.hu

Érdekes az is, az andorraiakat irányító szakember éppen ellentétesen vélekedik Szalaival. Szerinte pl. egyénileg képzett játékosokból áll a magyar válogatott – “mint amilyen Dzsudzsák vagy Koman” és “ellenfelünknek jól fejelő játékosai vannak”-, más kérdés, ezt a tudást a románok és a hollandok ellen sem védekezésben, sem támadásban nem csillogtatták meg.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett, így válaszolt: “A győzelemmel elégedett lennék, viszont nagyon csalódottan zárnám a selejtezősorozatot, ha rúgott gól nélkül kellene befejezni szereplésünket.”

Koldo Álvarez szövetségi kapitány a mieink ellen nem számíthat Josep Manel Ayalára és Marc Pujolra sem, ugyanis mindketten eltiltottak, míg Marc Vales sérülése miatt hagyja ki a keddi összecsapást. A magyar csapatban viszont Kádár Tamás úgy néz ki mégis játszhat. Ki tudja, meglehet végre a posztján, ott, ahol egész évben gyakorlatozik, ergo belső védőként, ha már az utóbbi időben a válogatott alapemberévé avanzsált, amúgy az NB1-es rangsorban a hátsó régióban tanyázó Guzmics két sárgája miatt úgysem játszhat.

Csábi József megbízott kapitány amúgy amondó: „Jó irányba mennek a dolgok, a kedd estével remélhetőleg nem lesz probléma. Az első gólig nehéz lehet a mérkőzés, de meg lehet törni az andorraiakat.” No igen.

Magyarország – Andorra, világbajnoki csoportmérkőzés

Az andorrai keret:

Kapusok: Ferran Pol (Lusitans), Ivan Periánez (UE Santa Coloma)
Védők:Óscar Sonejee (FC Andorra), Ildefons Lima (FC Andorra), Cristian Martínez (Lusitans), Emili García (Racing Lermeno), Marc García (Palamós), Moises San Nicolas (FC Andorra), Adrian Goncalves (Villalba)
Középpályások: Marcio Vieira (Atlético Monzón), Xavier Andorra Julia (FC Andorra), Carlos Peppe (UE Sant Juliá), Victor Hugo Moreira (Lusitans), Luis Filipe Pinto (Lusitans), Xavier Vieira (Atlético Monzón)
Támadók: Iván Lorenzo (Alpicat), Gabriel Riera (UE Santa Coloma), Ludovic Clemente (FC Andorra)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik