Foci

Anglia és Spanyolország pakolhat a vb-re

angol válogatott (angol válogatott, )
angol válogatott (angol válogatott, )

Az A-, C-, H- és az I-csoportban is véget ért a vb-selejtező utolsó fordulója: Spanyolország és Anglia megváltotta a repülőjegyét, a franciákra és az ukránokra viszont rájátszás vár.

A kora esti órákban előbb Oroszország és Bosznia-Hercegovina harcolta ki a vb-szereplést, majd nem sokkal később az is kiderült, hogy Izland is pótselejtezőt játszhat. Sajnos a magyar válogatott álmai – ahogy arra számítani lehetett – szertefoszlottak, miután a románok simán verték Észtországot Bukarestben.

Az A csoportban Belgium az utolsó körre nem maradt nyitott kérdés, ugyanis a belgák behozhatatlan előnyre tettek szert az élen, míg a csoport második helyén álló horvátokat sem előzhette már be senki. Fellaini és csapattársai ennek ellenére nem vették félválról az utolsó, Wales elleni találkozót sem, s sokáig vezettek is, végül döntetlen lett a vége. Mind e közben Horvátország Skóciában szenvedett el sima vereséget egy tét nélküli meccsen.

Már múlt héten örülhettek a belgák
Fotó: AFP

A C jelű hatosban is minden eldőlt múlt pénteken: a németek az élen zártak, míg a svédek az osztrákok elleni sikerrel kigürizték a második, pótselejtezőt érő pozíciót. Ennek megfelelően az utolsó fordulóban felszabadultan játszhattak a csapatok, s Németország egy sokgólos meccsen 5-3-ra múlta felül a Ibrahimovicékat.

Az angolok is ott lesznek a vb-n, miután a H csoport élén végeztek Lengyelország legyőzésével. Az ukránok úgymond hiába verték 8-0-ra San Marinó válogatottját idegenben, egy ponttal lecsúsztak az első helyről, s így várhatják a pótselejtezőt.

Rooney fejjel volt eredményes
Fotó: AFP

Az I csoportban sem történt különösebb meglepetés: a spanyolok és a franciák is győztek hazai pályán, ami egyben azt is jelenti, hogy a hispániai válogatott kvalifikálta magát automatikusan a 2014-es világversenyre, a galloknak pedig van még izgulni valójuk, hisz egy ki-ki párharcon dől majd el, hogy utazhatnak-e résztvevőként Brazíliába.

Eredmények – világbajnoki selejtezők, 10. forduló

A csoport
Belgium – Wales 1-1 (0-0)
Skócia – Horvátország 2-0 (1-0)
Szerbia – Macedónia 5-1 (3-0)

C csoport
Svédország – Németország 3-5 (2-1)
Feröer-szigetek – Ausztria 0-3 (0-1)
Írország – Kazahsztán 3-1 (2-1)

H csoport
Anglia – Lengyelország 2-0 (1-0)
San Marino – Ukrajna 0-8 (0-3)
Montenegro – Moldova 2-5 (0-1)

I csoport
Spanyolország – Grúzia 2-0 (1-0)
Franciaország – Finnország 3-0 (1-0)

Videó – Így verték Lengyelországot a Háromoroszlánosok

Videó – Simán győzött a vb-címédő


Spain 2-0 Georgia Footyroom.com by footyroomcom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik