Foci

Zambia megálljt parancsolna a braziloknak

neymar (neymar, )
neymar (neymar, )

A zambiai csatár, Emmanuel Mayuka úgy véli, a brazil válogatott jelenleg a világ legjobbja.

A nyári Konföderációs Kupa megnyerése után a Selecao barátságos mérkőzésekkel készül a 2014-es világbajnokságra, mivel rendezőként nem kell selejtezniük a szereplésért. Kedden 13.30-tól Pekingben újabb találkozó következik, ezúttal Zambia ellen. Az afrikai válogatott 2012-ben megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját, ám ennek ellenére is klasszisokkal erősebb a brazil együttes.

Neymarék az edzőmeccsek sorát Svájc ellen nyitották, de az európai csapattól meglepetésre 1-0-ra kikaptak. Azonban a sárga-zöldek Ausztrália, Portugália és Dél-Korea ellen javítottak, hiszen mindhárom találkozót behúzták.


Neymar döntött legutóbb is
Fotó: AFP

A Zamibia elleni meccs előtt a 22 éves Mayuka nyilatkozott esélyeikről: “Természetesen különleges olyan labdarúgók ellen játszani, mint Dani Alves, vagy Neymar. A brazilok a világ legjobbjai és számunkra remek tapasztalat lesz ez a találkozó” – mondta a 43-szoros válogatott.

Azt viszont sajnálja Mayuka, hogy a Paris Saint-Germain védője, Thiago Silva nem lehet ott a meccsen sérülés miatt, hiszen szeretett volna vele összecsapni a gyepen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik