Foci

Szalai: 10-20 éve átverik a futballszerető embereket

Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir (szalai ádám, koman vladimir, dzsudzsák balázs, )
Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir (szalai ádám, koman vladimir, dzsudzsák balázs, )

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint a futballszerető embereket "itthon tíz-húsz éve átverik", ugyanis olyan célokat fogalmaznak meg, amelyek nem reálisak.

“Megdöbbentő, hogy ilyenkor minden szakember egymás háta mögött mutogat egymásra, egyetlen olyan ember nem volt még, aki kiállt volna a kamera elé, és kijelentette volna, hogy mondjatok nekünk egy vagy két olyan játékost, aki topcsapatban hétről hétre teljesít” – fogalmazott Szalai Ádám a kedden sorra kerülő utolsó, Andorra elleni világbajnoki selejtező előtt a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján.

A rendkívül feldúltan nyilatkozó csatár hozzátette: “Az elmúlt húsz évben nem volt egy olyan kinevelt tehetség, aki európai topcsapatban játszik, de olyan edző sem volt ebben az időszakban, aki komoly eredményeket ért volna el külföldi élcsapatoknál. Itt a válogatottnál a meglévő játékosok alkotják a keretet, évek óta ugyanabból a tömegből válogatunk.”

Az amszterdami 8-1-es vereség kapcsán megjegyezte: “Megnézte valaki a holland és a magyar válogatott keretét? Összehasonlította, hogy a hazaiak milyen csapatokban futballoznak hétről hétre, és hogy nálunk mi a helyzet?”


Szalai Ádám megmondta a tutit
Fotó: MTI

A Schalke 04 támadója szerint csak akkor indulhat meg a magyar futball fejlődése, ha kellőképpen elszánt és szakmailag felkészült szakemberek irányítják majd a munkát.

“A magyar válogatottnak olyan kapitányra van szüksége, aki kőkeményen, reggeltől estig veri a fejünket, és olyan szakmai tudással rendelkezik, mint amilyet én megéltem Mainzban. Ott egy közepes vagy talán még annál is gyengébb kerettel rendelkeztünk, de az edzőnk nagyon nagy tudással rendelkezett” – mondta a támadó, aki szerint a mostani selejtezősorozatban elért jobb eredmények, mint például a törökországi 1-1, sokkal inkább a szerencsének volt köszönhető, semmint a fejlődésnek.

Szalai hozzátette, nem ért egyet azokkal, akik a sikertelenséget a körülményekre vagy éppen a pénztelenségre fogják:

“Annyira le vagyunk maradva a képzésben, hogy az valami elképesztő. Az elszántság és a fejlődni akarás hiányzik, aki tanulni akar, az nézze meg, hogyan működnek az európai topcsapatok. Ebből fog a magyar válogatott élni, nem most, 25-27 évesen fogunk megtanulni futballozni.”

A támadó elmondta, hogy véleményét Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével is megosztotta:

“Szörnyű, hogy ezt 25 évesen nekem kell elmondanom, évek óta benne volt a fejemben, egy nyűglődés volt számomra, de ne hülyítsük tovább egymást!”

Szalai hozzátette: őszintesége miatt is valóban voltak súrlódások közte és az Amszterdamban lemondott Egervári Sándor szövetségi kapitány között, ugyanakkor a kedden az andorraiak elleni összecsapáson Csábi József rendelkezésére áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik