Foci

Orbán még nem heverte ki a 8-1-et

Orban-Csanyi(960x640)(1).jpg (orbán-csányi)
Orban-Csanyi(960x640)(1).jpg (orbán-csányi)

A miniszterelnök azt mondta, hogy az eredmény számára felér egy agyrázkódással.

Ahogyan arról írtunk, a magyar labdarúgó-válogatott megsemmisítő, 8-1-es vereségbe szaladt bele Hollandiában, az Amsterdam ArenA-ban. Péntek este óta sokan formáltak már véleményt a találkozóval kapcsolatban, a többség pedig nem is rejtette véka alá csalódottságát, így a nemzeti együttestől kezdve a szakmai stábon át a Magyar Labdarúgó Szövetségig (MLSZ) kapott mindenki hideget és meleget is.

Egy ember nem kommentálta még a méretes zakót, mégpedig Orbán Viktor. Egészen eddig, ugyanis a miniszterelnök az Index kérdésére ezt reagálta:

„Az eredmény számomra felér egy agyrázkódással. Még nem hevertem ki.”

Orbán nem volt ott Amszterdamban, mert egész nap a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezetőségével tárgyalt Budapesten. A bukaresti 3-0-s vereséget sem a helyszínen nézte meg.

Orbán Viktor Facebook-oldalán egyébként már a hétvégén végigsöpört a kommentcunami.

Navracsics ugrásra készen?

A kormány (politikai helyesírással: a Kormány) ügyrendjéről szóló, 1144/2010. (VII. 7.) Korm. határozat kimondja: “A Kormány ülését a miniszterelnök akadályoztatása esetén a közigazgatási és igazságügyi miniszter vezeti, aki gyakorolja mindazon hatásköröket, amelyeket e határozat a miniszterelnök hatáskörébe utal.” Tehát ha Orbán agyrázkódásszerű tüneteket észlel magán, Navracsics Tibor lép átmenetileg a helyébe (már azokban az ügyekben, amit Orbán rábíz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik