Foci

Nagyon megéri a válogatottban játszani

Dzsudzsak-Balazs(650x433)(1).jpg (dzsudzsák balázs, )
Dzsudzsak-Balazs(650x433)(1).jpg (dzsudzsák balázs, )

Kétmillió forint körül is kaszálhattak eddig a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a vb-selejtezőben.

Megéri a magyar válogatottban focizni. Abban a csapatban, amely pénteken este 8-1-re kapott ki Hollandiában. A Blikk hétfő hajnali cikke szerint a 2012-es Európa-bajnoki selejtező során ugyanis a jutalmazás szerint a játékosoknak fejenként 400 ezer forintot ért a győzelem és ennek felét a döntetlen, ezek a számok pedig a 2014-es vb-selejtezőre vélhetően nem csökkentek – sőt, könnyen megeshet, hogy nőttek is.

Ha így számolunk, akkor az eddig bezsebelt 14 pont (4 győzelem, két döntetlen, 3 vereség) körülbelül 2 millió forintot jelent. Ráadásul Andorra ellen is kötelező nyerni kedden, így ez az összeg tovább nőhet.


Dzsudzsák lőtte az egyetlen gólunkat Amszterdamban
Fotó: MTI

Korábban mi is írtunk róla, hogy a csoport rivális románokat busás összeggel jutalmaznák, amennyiben kijutnának a világbajnokságra: 3,5 millió euróval, ami valamivel több, mint 1 milliárd forint. A Blikk idézi Vági Mártont, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkárát is, aki azt mondta a lapnak korábban, hogy „a selejtezősorozat egészének sikerrel történő lezárása esetén az összesen kifizetett összeg nagyságrendileg azonos a román csapat esetében feltételezett pénzzel”.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Andorra ellen zárja a csoportküzdelmeket és nagy szerencsével akár meglehet a pótselejtezőt érő második helye, de ehhez nem elég nekünk legyőzni a miniállam együttesét, a másik két meccsen is számunkra kedvező eredménynek kell születnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik