Foci

A válogatott már a javításra készül

magyar válogatott (magyar válogatott)
magyar válogatott (magyar válogatott)

Telkiben hétfő este edzést tartott Csábi József, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya a labdarúgóknak. Esély még mindig van a pótselejtezőre.

Az amszterdami 8-1-es vereség után, melyet követően lemondott posztjáról Egervári Sándor, már Andorra ellen készül a magyar válogatott.

A sorozat utolsó fordulójában a történelmi zakó ellenére még mindig van matematikai esélyünk arra, hogy a D csoport második helyén végezzünk, ám ehhez kevés a siker.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI

Ugyanis ha legyőzzük Andorrát, egy ponttal megelőzzük a törököket és a románokat, azonban két riválisunknak el kell veszítenie keddi meccsét, ám a románok esetében erre kicsi az esély, hiszen az észtek elleni meccs sétagalopp lehet számukra.

A hétfői tréningen már a kisebb bokasérüléssel bajlódó Kádár Tamás is a többiekkel gyakorolhatott, s úgy tűnik, vállalni tudja a játékot Andorra legjobbjaival szemben.

Az edzést követően Csábi József azt mondta: a játékosok jól mozogtak, és több olyan taktikai elemet is begyakoroltak, ami döntő lehet a keddi mérkőzésen.

“Jó irányba mennek a dolgok, a holnap estével remélhetőleg nem lehet probléma” – jelentette ki a szakvezető, aki hozzátette: az első gólig nehéz lehet a keddi meccs, de meg lehet törni az andorraiakat.

Hétfőn egyébként megszólalt az Amsterdam ArenA-ban öngólt fejelő Devecseri Szilárd. A Haladás védője elmondta, el sem akarta hinni, hogy ekkorát hibázott.

“Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni. Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt,kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen bizonyíthattam. Szerintem jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent, majd megelőztem egy csapattársát is. Sajnos az öngólommal mindent lerontottam. Az ominózus beadásnál éreztem, hogy Robben mögöttem van, ezért szögletre akartam fejelni a labdát. Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok – nagyot tévedtem. Nekünk el kell felejtenünk a múltat, és meg kell vernünk Andorrát. Amíg halvány esélyünk van a második helyre, nem szabad feladnunk, de a sorsunk már nem a saját kezünkben van.”

Korrupció, csalás, alkalmatlanság

A Hír24 hétfő esti adásában Bárdos András Török Ferenc volt MLSZ elnökségi tagot, sportvezetőt kérdezte a magyar foci jelenlegi helyzetéről.

A Magyarország-Andorra vb-selejtezőről a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol be.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik