Foci

Fél a franciáktól Ronaldo

cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )
cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )

Ha minden a papírformának megfelelően alakul a vb-selejtezők utolsó körében, akkor a portugál válogatott pótselejtező játszására kényszerül. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy a háromszínűekkel találkoznak majd Ronaldóék.

Portugália jelen pillanatban a második helyen áll az F jelű hatosban, s az elsőségre már vajmi kevés esélyük van. Ha az oroszok akár egy pontot szereznek az utolsó meccsen Azerbajdzsán ellen idegenben, akkor lényegtelen, hogy milyen gólkülönbséggel győzi le Paulo Bento gárdája Luxemburgot.

A franciák szintén hasonló cipőben járnak: ha a spanyolok akár csak döntetlent játszanak a grúzokkal jövő hét kedden, akkor a világ és Európa-bajnoki címvédő jut ki automatikusan a vb-re.

Fél a franciáktól Ronaldo 1 Sokba kerülthet az Izrael elleni döntetlen a portugáloknak
Fotó: AFP

Nagyon valószínű tehát, hogy Portugália és Franciaország is rájátszást kell hogy játsszon, így előfordulhat,  hogy egymás ellen kell megmérkőzniük a brazíliai vb-szereplés kiharcolásáért.

„Elméletben a francia válogatott lenne a legerősebb ellenfél a pótselejtezőben, s egyedül ellenük nem szeretnék játszani. Több okom is van, hogy ezt mondom, de erről most nem szeretnék beszélni. Ha összekerülünk, akkor viszont mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” – beszélt Cristiano Ronaldo, a portugálok csapatkapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik