Foci

Kivégezték a válogatottat Amszterdamban

holland-magyar(2)(650x433)(1).jpg (hollandia, magyarország)
holland-magyar(2)(650x433)(1).jpg (hollandia, magyarország)

A magyar labdarúgó-válogatott 8-1-es vereséget szenvedett Hollandiától. Egyetlen gólunkat Dzsudzsák Balázs tizenegyesből szerezte.

Egervári Sándor együttese abban a reményben utazott ki Hollandiába, ha sikerül valamilyen csoda folytán legyőzni a vb-ezüstérmes gárdát, akkor lehet még esélyünk a vb-pótselejtezőt érő második helyre befutni.

Azonban már a kezdés után eldőlt, hogy nem lesz keresnivalónk az Amsterdam ArenA-ban, ugyanis a hazaiak lefociztak minket. Tulajdonképpen a válogatott minden csapatrészével gond volt, de leginkább a védelem az, amelyik fantomként játszott, hiszen a narancsmezesek úgy jutottak el a kapuig, hogy nem ütköztek ellenállásba.


Van Persie hármat vállalt
Fotó: MTI

Így nem is csoda, hogy már a szünetre négyet számoltak nemzeti csapatunkra: zsinórban Van Persie, Strootman, Lens, majd ismét a Manchester United támadója vette be Bogdán kapuját, kihasználva a védők hibáit.

A folytatásban csak egy valami változott, mégpedig az, hogy a hollandok előbb félgőzzel, majd még annyival sem fociztak, mégis újabb négy gólt ünnepelhettek: megint Van Persie, Van der Vaart és Robben villant, Devecseri Szilárd pedig saját kapujába bólintott.


Böde nem kapott labdákat
Fotó: MTI

A magyar együttes egyetlen találatát Dzsudzsák Balázs szerezte, büntetőből.

Ezzel a megalázó, 8-1-es vereséggel a D csoport 4. helyére csúsztunk vissza, hiszen Törökország 2-0-ra nyert Észtország ellen, míg a románok négyet rúgtak Andorrának.

Matematikai esélyünk ennek ellenére még mindig van, ha az utolsó fordulóban legyőzzük Andorrát, hiszen akkor egy ponttal megelőznénk a törököket és a románokat is, feltéve, ha a hollandok legyőzik Yilmazékat, míg déli szomszédaink kikapnak Észtországtól.

Persze nem lehetetlen, de túl sok a ha…

A találkozó után azonnal lemondott posztjáról Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya.

 

 

Eredmény – világbajnoki selejtező, D csoport, 9. forduló

Hollandia – Magyarország 8-1 (4-0)
Amszterdam, Amsterdam Arena, vezette: Martin Atkinson (brit)

Gólszerzők: Van Persie (16., 44., 53.), Strootman (25.), Lens (38.), Devecseri (65.-öngól), Van der Vaart (86.), Robben (89.) illetve Dzsudzsák (47.)

Hollandia: Vorm – Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind – N. de Jong, Van der Vaart, Strootman (Fer, 81.) -Robben, Van Persie (Kuyt, 61.), Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal. 

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár (Devecseri, 46.) – Koman, Hajnal (Elek, 46.), Varga, Dzsudzsák – Böde, Németh (Nikolic, 79.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Sárga lap: De Jong (64.) illetve Németh (64.), Guzmics (82.)

A csoport további mérkőzésein:
Észtország-Törökország 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Umut Bulut (22.), Burak Yilmaz (47.) 

Andorra-Románia 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Keserü (41.), Stancu (53.), Torje (62.-tizenegyesből), Lazar (85.)

Ez a vége. 8-1. Leírni is rossz.

2. FÉLIDŐ

90. PERC: Három perc a ráadás. Vége lehetne már a meccsnek.

89. PERC: Robben is lőtt egyet szabadrúgásból… Simán elcsavarta a sorfal fölött. Ugyanonnan, mint az imént Van der Vaart. Ez hihetetlen. 8-1.

86. PERC: Rafael Van der Vaarté a hetedik holland gól. A szabadrúgása Vanczákon pattant meg, Bogdán nem tudott már hárítani. 7-1.

84. PERC: Szamba a lelátón, szenvedés a pályán, legalábbis magyar részről. A hollandok ezzel szemben örülhetnek, nyolcadik sikerüket is begyűjtik hamarosan.

80. PERC: A Videoton támadója majd betalált első labdaérintésből.

79. PERC: Nemanja Nikolic bemutatkozik a válogatottban. Németh Krisztiánt váltotta.

78. PERC: Lens levitte az alapvonalig a labdát, majd középre tett. A lövést Bogdán elképesztő bravúrral ütötte szögletre.

A törökök 2-0-ra, a románok 3-0-ra vezetnek. A negyedik helyre csúszunk így vissza.

75. PERC: Tényleg nincs érdemleges történés. A hollandok fél, vagy inkább negyed sebességgel játszanak.

70. PERC: Sok minden nem történik a gyepen. A hollandok adogatnak, úgy vannak vele, ha összejön egy újabb gól, nem baj. Mi próbálkozunk elöl, nem túl sok sikerrel. Akár le is fújhatnák a meccset.

65. PERC: Erre most már nehéz mit mondani. Lens adott középre, majd Devecseri a lehető legnagyobb higgadtsággal saját kapujába bólintott. 6-1.

61. PERC: Csere a hollandoknál: Robin Van Persie, aki ezzel a mesterhármassal a holland válogatott történetének legeredményesebb játékosa jött le. Helyére Dirk Kuyt érkezett.

59. PERC: Dzsudzsák lövése csemege Vormnak.

57. PERC: Böde lövése után tisztáztak a holland védők, legalább egy magyar helyzettel több.

53. PERC: 5-1. Egy beadást Robben fejelt vissza a második hullámban érkező Van Persie-nek. A Manchester United támadóját senki sem követte, így levette a labdát az ötösön belül, felnézett és a kapuba gurított.

51. PERC: Hiába a gól, továbbra is kergetjük a labdát, a hazaiak pedig nyugodtan, lazán fociznak.

47. PERC: Megvan a becsületgól! 4-1. Dzsudzsák értékesítette a büntetőt. Legalább lőttünk gólt.

47. PERC: Hoppá! Dzsudzsák beadását Bruma kézzel lassította le. Tizenegyes.

46. PERC: Folytatódik a találkozó.

Devecseri Szilárd érkezett Kádár Tamás helyére, míg Elek Ákos Hajnal Tamást váltotta.

4-0-ra vezet Hollandia ellenünk a félidőben. A narancsmezesek már ünnepelnek, mi pedig szépen átaludtuk az első 45 percet.

1. FÉLIDŐ

Aminek vége is.

45. PERC: Két perc a hosszabbítás.

44. PERC: Lens lépett meg a balszélen, majd Robbenhez passzolt. A Bayern középpályása lazán középre tette a labdát, Van Persie pedig ismét Bogdán kapujába bólintott. 4-0. K.O., már nézni is rossz.

43. PERC: Két magyar beadást is kifejeltek a holland védők.

42. PERC: Az első magyar kapuralövés! Dzsudzsák messziről vette célba a holland kaput szabadrúgásból, de Vorm menteni tudott.

39. PERC: Strootman lőtte telibe a kapufát, majd Janmaat is megismételte ezt. Közben ráadásul a románok is vezetnek.

38. PERC: Hajajjj… 3-0. Korcsmár remekül kanalazta ki Strootman passzát Robben elől, de a labda pont Lens elé került, akinek így már könnyű dolga volt. Guzmics és Kádár csak nézte, mi történik a pályán.

36. PERC: Kergetjük a labdát, a hollandok pedig szépen adogatnak. 64 százalékban van náluk a labda. Így nehéz lesz közelebb férkőzni hozzájuk.

32. PERC: Van Persie megint üresen lőhetett volna kapura, de szerencsére elcsúszott a vizes füvön. Nem támadjuk a hollandokat, messziről figyeljük, mit csinálnak a labdával.

31. PERC: Hárman is támadtuk Robbent, mégis nála maradt a labda.

Az első fejesgól:

29. PERC: Nem tudjuk megtartani a labdát a középpályán, elöl sem Böde, sem Németh nem tud így helyzetbe kerülni, a hátsó alakzatunk pedig buta hibákat követ el.

25. PERC: 2-0… A védelmünk mint az ementáli… Egy gyenge felszabadítás után érkezett középre a labda, amit Strootman könnyedén bólintott a hálóba.

A törökök Bülüt góljával vezetnek Észtországban. Ha minden így marad, megelőznek minket a tabellán.

24. PERC: Hűűűűűha… Lens kapott remek labdát, Vanczák és Korcsmár mellett vette célba a kaput, 10 méterről, de kilőtte a játékszert a nézőtérre. Ezt most megköszönhetjük neki.

23. PERC: Percek óta nem léptük át a felezőt.

19. PERC: Egyre jobban nyomnak a hollandok, már a negyedik szögletüket lőhették. Mi eddig még nem jutottunk lövésig.

Ezt el kellett volna kerülni, nehéz lesz hátrányból fordítani az Oranje ellen.

16. PERC: Vezetnek a hollandok… Van Persie bólintása érthetetlen módon jutott a kapuba. A hét méterről leadott fejest Bogdán foghatta volna, ám a labda a kezei között utat talált magának a hálóba. 1-0 oda.

14. PERC: Szép akció volt. Guzmics felszabadító rúgásából Németh indult meg, majd Bödének kitette a labdát jobbra. A Fradi csatára centerezett, de a védők szögletre mentettek.

10. PERC: Dzsudzsák szabadrúgása hagyta el az alapvonalat. Vorm már azon túl ért hozzá.

8. PERC: Dzsudzsák sprintelt a jobbszélen, de Blind könnyen beérte.

7. PERC: Guzmicsról vágódott szögletre a labda. A második holland sarokrúgás nagyon veszélyes volt, Bogdán kijött a kapujából, de pont Lens elé paskolta a bőrt. Egy passz után Van Persie vágta fölé.

6. PERC: Böde vállalkozott lövésre, de a blokkról levágódott a labda. Nem baj, menni kell előre.

4. PERC: Csúszik a fű, nem először hasalt már el egy játékos.

3. PERC: Na ez meleg volt… Koman a gólvonalról fejelt ki egy labdát, majd betaláltak a hollandok, de szerencsére les volt.

3. PERC: Robben kapott remek labdát a jobb oldalon, de szerencsére Korcsmár szögletre mentett.

1. PERC: A hollandok kezdték a találkozót. Hajrá magyarok!

Már a himnuszokat játsszák a stadionban. Perceken belül kezdődik a mérkőzés. Velünk egy időben zajlik az Észtország-Törökország és az Andorra-Románia összecsapás is.

Fehérben játszunk

A magyar válogatott idegenbeli, fehér dresszében lép majd pályára, míg a hollandok a szokásos narancsban.

2012. szeptember 11-én a Puskás Ferenc Stadionban 1-1-re is álltunk ellenük, majd végül 4-1-re kikaptunk. Reméljük most fordul a kocka és mi tudunk nyerni idegeben.

Megvan a kezdő

Két csatárral, Böde Dániellel és Németh Krisztiánnal kezd a magyar labdarúgó-válogatott a hollandok otthonában 20.30-kor kezdődő világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A védelemben tengelyében ezúttal Guzmics Richárd és Korcsmár Zsolt kapott bizalmat Egervári Sándor szövetségi kapitánytól.

A De Telegraaf című napilap honlapja szerint a hollandoknál a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Robin van Persie is helyet kapott a kezdő tizenegyben. Louis van Gaal szövetségi kapitány némi meglepetésre a két belső védő posztján Jeffrey Brumát és Ron Vlaart veti be, ugyanakkor a középpályán és a támadósorban nem húzott váratlant: van Persie mellett Arjen Robben és a két csapat budapesti mérkőzésén két gólt szerző Jeremain Lens kezd.

A játékosok megérkeztek a stadionba
Fotó: Twitter

A szurkolók már gyülekeznek

Szűk két órával a mérkőzés előtt már rengeteg szurkoló gyűlt össze az Amsterdam ArenA-nál. Az 52 960 néző befogadására alkalmas stadion környékét már jóval a kezdés előtt ellepték a drukkerek, annak ellenére, hogy Amszterdamban reggel óta szakad az eső. Az aréna mellett felállított hatalmas Oranje Parkban – ahol minden a holland válogatottról szól – csak egy kis sátras rész alatt tudtak összegyűlni a narancsba öltözött hazaiak.

Ugyanakkor a stadion körül számos fedett vendéglátó-ipari egység is működik, ezek teljesen megteltek, sokan az utcán ázva ácsorogtak, hogy bejussanak.

A stadion környékén egyelőre csak elvétve lehetett magyar drukkerekkel találkozni, ugyanakkor várhatóan körülbelül ezren szorítanak majd Egervári Sándor tanítványainak.

Előzetes: Már csak két mérkőzés van hátra a sorozatból. Péntek este a hollandok, majd kedden Andorra ellen játszunk és egy forgatókönyv az, ami számunkra – talán – pótselejtezőt ér. Ha begyűjtjük a hat pontot. Ekkor nem kell számolgatni, ám ha az Oranje a papírformának megfelelően hozza a találkozót, a sorsunk már a románok kezében van.

A válogatottból egyébként betegség miatt hiányzik az utóbbi hetekben remek formát mutató Szalai Ádám, így helyére a Videoton támadóját, Nemanja Nikolicot hívta be a keretbe Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik