Foci

Uruguayi megmentő Angliában

Sunderland (sunderland, )
Sunderland (sunderland, )

A Premier League utolsó helyén tanyázó Sunderland labdarúgócsapata Gustavo Poyet-t nevezte ki menedzsernek.

A Sunderland hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Gustavo Poyet már hétfőn reggel megegyezett a klub vezetőivel, ám csak kedden jelentették be az érkezését. Az safc.com cikkéből az is kiderül, hogy a korábbi uruguayi válogatott labdarúgó már alig várja, hogy munkába állhasson, ráadásul most a válogatott szünet miatt ideje is van arra, hogy jobban megismerje új csapatát.

„Nagy kihívás ez a számomra, ugyanakkor épp emiatt izgatottan várom. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a Premier League-ben edzősködöm majd, de most itt vagyok és csak rajtam múlik, hogy bebizonyítsam: a megfelelő embert választották a vezetők” – idézi a Sunderland honlapja Poyet-t.

A 45 esztendős szakembernek nem ismeretlen a szigetországi közeg, ugyanis 1997-ben igazolt Angliába, játszott a Chelsea-ben és a Tottenhamben is, mielőtt 2004-ben a szögre akasztotta volna a stoplist a hazája válogatottját 26 alkalommal képviselő Poyet.


Gustavo Poyet-nak nem lesz könnyű dolga
Fotó: AFP

Angliában kezdett el edzősködni is, eleinte még a Swindown Townnál dolgozott, majd 2009-ben kinevezték a Brighton & Hove Albion menedzserének. Első teljes szezonjában – 2010-11 – a harmadosztály legjobb edzőjének nevezték, ami nem meglepő, ugyanis a Brighton megnyerte a bajnokságot, ezzel pedig feljutott a Championshipbe. Sőt, az előző idényben a negyedik lett a gárda, ám a feljutásért folytatott rájátszás elődöntőjében kikapott a később a Premier League-be jutó Crystal Palace-től.

A szakítása a Brightonnal csúnyára sikeredett: májusban a klub közölte, hogy tartsa magát távol a csapattól, majd mikor a nyáron épp a Konföderációs Kupáról szakértett a BBC-nek, az egyik háttérmunkás közölte vele, hogy épp kirúgták…

Most a Sunderlandnél bizonyíthat, ahol nem lesz könnyű dolga, a Fekete Macskák ugyanis eddig hét forduló alatt mindössze egy egyetlen pontocskát tudtak összeszedni. Paulo Di Caniónak az ötödik fordulót követően köszönték meg az eddigi közös munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik