Foci

Eltiltást kapott a Fradi-légiós, két klub is fizet

Julian Jenner (julian jenner, )
Julian Jenner (julian jenner, )

Kedden ismét összeült a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Ngawa Pierre-Yves Raffaella Michel Lucien (Újpest) 2, Horváth Tamás (Mezőkövesd) 2, Jenner Julian (FTC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

“Julian Jenner a Budapest Honvéd elleni mérkőzést követően berúgta a Puskás Stadion egyik ajtaját a játékoskijáró közelében, ezért – bár a találkozó alatt nem állították ki – egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott” – szól az indoklás.


Julian Jenner két meccset kihagy
Fotó: MTI

A FEB a Videoton FC – Újpest FC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Videotont, mint visszaesőt 100.000 Ft, a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

“A Videoton FC–Újpest FC mérkőzésen a hazai szurkolók többször, megbotránkoztató módon gyalázták az ellenfelet (például: mocskos lilák, újpesti parasztok…), melyek elfogadhatatlanok labdarúgó-mérkőzésen, ezért visszaesőként a Videoton FC 100.000 forint pénzbüntetést köteles fizetni.

Ugyanezen a találkozón a vendég Újpest szektorában többször is olyan gyalázkodó rigmus hangzott fel, amely nemcsak megbotránkoztató, de amelynek – miután egy másik ország (Románia), nép (románok) tagjait ócsárolja – semmilyen köze nincs egy magyar bajnoki mérkőzéshez, és amelynek tartalma a fegyelmi szabályzat 101-es paragrafusába is ütközik. Az Újpest FC szurkolói viselkedése miatt 400 ezer forint pénzbüntetést köteles megfizetni a bizottság döntése alapján. A szigorúbb büntetés azért is indokolt, mert a FIFA, az UEFA és ezzel összhangban az MLSZ irányelvei szerint a vallásra, nemzetiségre, származásra tett becsmérlő megnyilvánulások minden formáját el kell tüntetni a futballstadionokból, sporteseményekről.”

Horváth Ferenc vezetőedző (Paks) írásbeli megrovásban részesült.

FEB a Budapest Honvédot a Souleymane Tandiával szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárásban felmentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik