Foci

Hollandiában borítaná a papírformát a fociválogatott

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is a házigazda számít esélyesnek pénteken, de bíznak a barvúrban.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint minimális esélye van együttesének a győzelemre pénteken a hollandok otthonában sorra kerülő világbajnoki selejtezőn, ugyanakkor ezzel meg kell próbálnia élni a csapatnak.

“Számunkra csak a következő két meccsen maximálisan begyűjthető hat pont megszerzése jelenthet biztos második helyet, persze a papírforma szerint Hollandiában a győzelemre kicsi az esély, de ezt szeretnénk megragadni” – nyilatkozta hétfőn a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a szakember.

A tréner hozzátette: Bukarestben a románoktól elszenvedett 3-0-s vereség alkalmával a játékosoknak egy gyűlölettel teli stadionban kellett helyt állniuk, ugyanakkor az Amsterdam Arenában több mint ötvenezer futballszerető ember lesz, így minden labdarúgónak örömmel kell pályára lépnie. A gárda legutóbb 2011-ben játszott ebben a stadionban, akkor 5-3-as vereséget szenvedett.

“Sajnos általában elég sok gólt kapunk a hollandoktól, mindenképpen stabilizálni kell a védekezést, és a támadó harmadban minél többször kell megjelennünk, ha pedig a hátsó alakzatuk hibázik, azt ki kell használni” – mondta Egervári, akinek az utolsó pillanatban még változtatnia kellett a kereten, ugyanis Gulácsi Péternek eltört az ujja, így a kapus helyét Megyeri Balázs vette át a keretben.


Egervári Sándor vezérletével hétfőtől készül a közelgő meccsekre a válogatott
Fotó: mlsz.hu

Dzsudzsák Balázs jó hangulatban érkezett a válogatotthoz, ugyanis csapatával, a Dinamo Moszkvával a hétvégén 2-0-ra győztek a címvédő CSZKA Moszkva vendégeként.

“Örülök, hogy végre megnyertünk egy rangadót, ugyanis az elmúlt időszakban elég sok pontot elhullajtottunk, abszolút jó erőben érzem magam és készen állok arra, hogy pénteken a pályán legyek” – jelentette ki a szélső.

Dzsudzsák számára különleges lehet a pénteki összecsapás, ugyanis 2008 és 2011 között a PSV Eindhoven csapatát erősítette, ráadásul több alkalommal – közte a válogatottban is – emlékezetes gólt szerzett az Amsterdam Arenában.

“Nagyon szép emlékeim vannak Hollandiáról és a stadionról egyaránt, remélem, pénteken is valami szép emlékkel térhetek majd haza” – mondta a szélső, ugyanakkor hozzátette, természetesen a holland válogatott a találkozó favoritja.

“A világ egyik legjobb csapata ellen játszunk majd, amely ellen lehet, hogy még az sem elég, ha mindenki a száz százalékot hozza. A szurkolók a románok elleni meccs után hiányolták belőlünk az akaratot és az alázatot, most azt mondom, ha az utolsó percig a szívünket, lelkünket kitesszük, akkor nem fognak csalódni bennünk. Az a minimum, hogy meg kell halnunk a pályán”.

A holland Rodánál légióskodó Németh Krisztián megjegyezte, az Oranje várhatóan nem tartalékol majd, ugyanis a FIFA-világranglistán jelenleg csak a kilencedik a csapat, és ahhoz, hogy a világbajnoki sorsolásnál kiemelt legyen, a legjobb nyolc között kell lennie.

Szintén remek hetet zárt Szalai Ádám, a Schalke 04 támadója, aki duplázott, valamint egy büntetőt is kiharcolt szombaton az Augsburg elleni bajnokin. A csatár elmondta, természetesen jó lenne, ha a világbajnoki kvalifikációt már kiharcoló hollandok kísérleteznének egy kicsit, ez talán növelhetné a magyar csapat esélyeit, ennek ellenére természetesen a hazaiakat tartja a találkozó favoritjának.

A magyar válogatott két mérkőzéssel a selejtezősorozat zárása előtt a második helyen áll, egy ponttal előzi meg a román csapatot. Ezt a pozícióját akkor tarthatja meg biztosan, ha pénteken Amszterdamban, valamint négy nappal később Andorra ellen a Puskás Ferenc Stadionban egyaránt győz. Négy megszerzett ponttal szükség lenne arra, hogy a románok és a harmadik helyen álló törökök a soron következő két találkozójukon legalább egyszer pontot veszítsenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik