Foci

„Messi sérülése nem kifogás”

Gerardo Martino (Gerardo Martino)
Gerardo Martino (Gerardo Martino)

Tata Martino, az FC Barcelona vezetőedzője figyelmeztette játékosait, ne keressenek kibúvókat, ha gyengébben teljesítenek.

Amint arról írtunk, az argentin aranylabdás az Almería ellen gólt szerzett, majd megsérült, az orvosi vizsgálatok alapján két-három hét kihagyás vár rá. A múlt hétvégi bajnokit még simán lehozta nélküle csapata, azonban a Celitc otthonában már dadogott a katalán gépezet, csak 1-0-ra nyertek Glasgowban a gránátvörös-kékek, ráadásul emberelőnyben.

Tata Martino, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szót is kért és figyelmezette játékosait: ne fogják arra a gyengébb szereplést, hogy Lionel Messi sérült:

„Nem hiszem, hogy van olyan csapat, amelyik jobban teljesítene, ha kiesne belőle a világ legjobb játékosa. Nem védekezhetünk azzal, hogy ő sérült, még ha jobbak is leszünk akkor, ha visszatér.”


Gerardo Martino több játékosáról is beszélt
Fotó: AFP

A szakember több témát is említett ezen felül. Elmondta, hogy Carles Puyol nagy valószínűséggel október 19-én tér majd vissza a Barcába. Emellett figyelmeztette a sajtót és a közvéleményt, hogy ne úgy tekintsenek Neymarra, mint egy „Messi-pótlékra”, a brazil esetében az a legfontosabb, hogy a saját játékára koncentráljon és azt tegye, mint eddig. Végezetül a védelmébe vette Alexis Sanchezt, akit az utóbbi időben számos kritika ért a visszafogottabb teljesítménye miatt.

A Barcelona legközelebb szombaton késő este lép pályára hazai pályán a Valladolid ellen a spanyol bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik