Foci

Akár a bíró is főszereplő lehet a holland-magyaron

játékvezető (játékvezető, )
játékvezető (játékvezető, )

A sokat bírált Martin Atkinson lesz a Hollandia – Magyarország focimeccs játékvezetője.

Az angol Martin Atkinson vezeti jövő pénteken a Hollandia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőt. A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának beszámolója szerint a 42 éves szigetországi sípmester segítői Peter Kirkup, Jake Collin és Andre Marriner lesznek az Amsterdam Arenában 20.30-kor kezdődő összecsapáson.

Ahogyan azt már megszokhattuk az angol játékvezetők esetében, Atkinsont is számos esetben bírálták már. 2009-ben például azért, mert a manchesteri városi rangadón a City szerint a kelleténél tovább engedte a játékot, Michael Owen így a 96. percben szerezte meg a United 4-3-as győzelmét eredményező találatot.


Martin Atkinson már sok kétes ítéletet hozott
Fotó: AFP

Tavaly az FA-kupában alakított, amikor a Tottenham és a Chelsea összecsapásán egy olyan gólt adott meg a kékeknek, amely igazából át sem haladt a gólvonalon. A Chelsea végül 5-1-re nyert, így nem csak azon a találaton múlott a döntőbe jutásuk, mindenesetre a Spurs háza tájáról elég sokan bírálták Atkinsont. Magyar érdekeltségű mérkőzésen is bakizott egy óriásit: Bogdán Ádám, a Bolton kapusa egy QPR elleni ütközet során ütötte ki a labdát a gólvonal mögül, Atkinson pedig továbbot intett…

És ez csak pár példa a 42 esztendős sípmester eddig pályafutásából.

A magyar válogatott két mérkőzéssel a sorozat vége előtt a pótselejtezőt érő második helyen áll, ezt meg is tarthatja, ehhez azonban hollandiai bravúrra lenne szükség. Magyarország jelenleg egy-egy ponttal előzi meg Romániát és Törökországot, de a román gárda a hátralévő két meccsén a csoport két leggyengébb csapatával, Andorra és Észtország válogatottjával találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik