Foci

FTC: jó hír Akeem Adams számára

Akeem Adams (Akeem Adams)
Akeem Adams (Akeem Adams)

A Fradi trinidadi légiósával együtt Magyarországon jelenleg ötvenen várnak szívtranszplantációra. Mégis, akár első is lehet, ha épp az ő szervezetének megfelelő donort találnak.

A trinidadi védő szerdán lett rosszul, majd kórházba szállították, ahol kiderült, szívinfarktusa volt. Három életmentő műtétet hajtottak végre rajta, jelenleg a Városmajor utcai szívsebészet intenzív osztályán altatják, műszívre helyezték. Bár már megmozdult, továbbra is válságos állapotban van.

Akeem Adams rákerült a donorra várók listájára. A Blikk úgy tudja, jelenleg ő az 50. a sorban, de ez nem jelenti azt, hogy csak az előtte lévő negyvenkilenc rászoruló után kerülhet rá a sor.

A Blikk kérdésére dr. Papp András (58), a Szent Rókus Kórház kardiológiai rehabilitációs osztályának vezetője elmondta, a szervezet szövettani és immunológiai szempontból is alkalmas kell legyen a donorszív befogadására, ergo, ha nem megfelelő a beteg számára az adott szerv, akkor nem lehet szó átültetésről.

Forrás: Sport1

Azaz nem számít, ki került fel hamarabb vagy később a listára, a donorszervet minden esetben az kapja, aki a legalkalmasabbnak tartható annak befogadására. Azaz Akeem Adams lehet akár első is!

Csak idén eddig 30 felnőtt emberen végeztek Magyarországon szívátültetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik