Foci

Harcképtelen a világ legdrágább focistája

gareth bale (gareth bale)
gareth bale (gareth bale)

Combizomhúzódása miatt pár hétig nem léphet pályára Gareth Bale, a Real Madrid nyáron rekordösszegért megszerzett labdarúgója.

A világ legdrágább játékosa, Gareth Bale ugyan adott némi lökést csapatának szombaton késő este, az Atlético Madrid elleni rangadón, ám a holtponton nem tudta átlendíteni csapatát, amely így 14 esztendő után kapott ki ismét a városi riválistól a bajnokságban (0-1). A Tottenhamtől a nyáron megvett focista ráadásul combizomhúzódást szenvedett, meccseket kell majd kihagynia.

A királyi klub szerdai közleményéből az nem derül ki, hogy meddig lesz harcképtelen a walesi szélső, de szinte biztosan nem szerepelhet hétvégén a Levante elleni bajnoki találkozón, és valószínűleg kihagyja válogatottja jövő pénteki, Macedónia elleni, majd négy nappal később a belgákkal szembeni világbajnoki selejtezőmérkőzését is.


Gareth Bale most egy ideig csak a lelátón kommentálhatja a történteket
Fotó: AFP

A Tottenham Hotspur együttesétől 100 millió euróért leigazolt Bale, aki sérülése miatt nem tagja az FC Köbenhavn elleni, szerdai Bajnokok Ligája-találkozóra készülő keretnek sem, kezdőként még mindig nem mutatkozott be a Santiago Bernabeu Stadionban új csapata színeiben. Idegenben már kezdett a Realban: első meccsén, a Villarreal ellen gólt is szerzett szeptember közepén.

Nem Bale az egyetlen sztárjátékos, aki harcképtelenné vált az utóbbi napokban: Lionel Messi csapata hétvégi bajnokiján sérült meg, rá két-három hetes kihagyás vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik