Foci

BL: hihetetlen potyagólok Oroszországban

CSZKA Moszkva (cszka moszkva, )
CSZKA Moszkva (cszka moszkva, )

A CSZKA Moszkva 3-2-re nyert a Viktoria Plzen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjában. A hajrában született két igazán elképesztő találat.

Szerdán, kora este két egyaránt vereséggel rajtoló csapat találkozott Szentpéterváron, a CSZKA fogadta a Viktoria Plzent. Azért nem Moszkvában volt a találkozó, mert heves esőzések miatt a Himki Arena gyepszőnyege játékra alkalmatlan volt.

A csehek nem számítottak könnyű ellenfélnek a találkozót megelőzően, a legutóbbi hét, idegenben megvívott európai kupameccsükből ugyanis ötöt is megnyertek, kettőn pedig döntetlent értek el. Utoljára még az Európa Liga előző kiírásában az Atlético Madrid verte Pavel Vrba legénységét.

A Plzen most is jól kezdett, már a 4. percben megszerezte a vezetést, ám még a szünetig fordított a moszkvai alakulat: Tosic egy megpattanó lövéssel egyenlített, majd Honda pörgetve talált be.


Reznik (balra) passzát nem tudta lekezelni a saját kapusa
Fotó: AFP

A szünet után is a cseh csapat irányította a játékot, a moszkvaiaknak főleg a védekezésre kellett koncentrálniuk. Mindezt könnyedén megtették, ugyanis a plzeni támadások addig tartottak, hogy megpróbálták beívelni a labdát a kapu előterébe, ám a hazai védők könnyedén hatástalanították ezeket.

A 78. percben aztán el is dőlt a meccs, ráadásul egy nem akármilyen potyagóllal: Reznik gurított haza, Kozacik kapus azonban nem tudta megszelídíteni azt, amely így a talpa alatt a hálóba surrant… Prochazka még valamit megpróbált megmagyarázni a bírónak, de hát ehhez a sípmesternek nem sok köze volt.

Ha azt hittük mindent láttunk, akkor tévedtünk. Már a ráadáspercekben Akinfejev kapus egy szöglet után egy cseh kobakra öklözte a labdát, ami onnan magasra repült, az aláhulló játékszert végül Bakos bólintotta az üresen maradt kapuba. A CSZKA végül 3-2-re nyert és megszerezte első győzelmét a mostani sorozatban, a csehek két forduló után is pont nélkül állnak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló

CSZKA Moszkva – Viktoria Plzen 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Tosic (19.), Honda (29.), Reznik (78. – öngól) illetve Rajtoral (4.), Bakos (90+2.)

Videó – A meccs összefoglalója, az utolsó két gólt érdemes megnézni többször is:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik