Foci

Gera: na ez biztosan nem lesz jövő héten

Túl korainak tartaná a visszatérését, ugyanakkor nagyon sajnálja Gera Zoltán, hogy nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén.

Hétfőn Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a jövő pénteken Hollandia, majd négy nappal később Andorra ellen készülő labdarúgó válogatott keretet. A névsorból kimaradt Gera Zoltán. A West Bromwich Albion légiósa januárban szenvedett súlyos térdsérülést.

“Jövő héten már remélhetőleg beszállhatok edzeni a többiekkel. Sajnálom, hogy nem tudok menni a válogatottba, már nagyon szerettem volna a csapattal lenni, de be kell látnom, sajnos túl korai ez most nekem” – posztolta Gera facebook oldalán.


Na, ez biztosan nem lesz jövő héten Amszterdamban – írta Gera sajnálattal a facebookon
Forrás: facebook.com

Azért tegyük hozzá, józan ésszel senki nem várta, hogy Gera – aki 2011-ben két gólt szerzett az Amsterdam Arénában, ahol végül 5-3-as vereséget szenvedett a magyar csapat – kilenc hónap kihagyás, tétmeccs nélkül bevethető állapotba kerül. Ugyan Gera szeptember közepén egy reserve bajnokit játszott az Arsenal fiataljai ellen, de újra meghúzódott. Egervári Sándor maximum azért hívhatta volna be a keretbe, hogy jelenlétével is segítse társait.

A magyar válogatott két mérkőzéssel a sorozat vége előtt a pótselejtezőt érő második helyen áll, ezt meg is tarthatja, ehhez azonban idegenbeli bravúrra lenne szükség, miután jövő pénteken a már továbbjutott hollandok otthonában játszanak Hajnal Tamásék. Magyarország jelenleg egy-egy ponttal előzik meg Romániát és Törökországot, de a román gárda a hátralévő két meccsén a csoport két leggyengébbjével, Andorra és Észtország válogatottjával találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik