Foci

Vb-pótselejtező: novemberben játszunk, ha összejön a csoda

Magyar válogatott (magyar válogatott)
Magyar válogatott (magyar válogatott)

Október 21-én sorsolják ki a jövő évi, brazíliai labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását.

Ha az Egervári Sándor vezette magyar válogatott kiharcolja a lehetőséget a részvételre, november 15-én és 19-én léphet pályára a vb-szereplésért.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll a D jelű hatosban, s ha a Hollandia (október 11.) és Andorra (október 15.) elleni mérkőzéseken elért eredményekkel sikerül megtartania ezt a helyet (és a csoportmásodikok közül nem a leggyengébb mutatóval rendelkezik a selejtezők végeztével), akkor lesz érdekelt az UEFA sorsolásán.


Minimális esélyünk van a hollandok legyőzésére
Fotó: MLSZ.hu

A nyolc pótselejtezős csapat közül az októberi világranglistán elfoglalt helyezések alapján készítik el a kiemelést, s a négy legmagasabban rangsorolt válogatotthoz sorsolják a másik négy együttest.

Persze a válogatottnak arra is kell figyelnie, hogy ne legyen a legrosszabb csoportmásodik, ugyanis ez az együttes nem folytathatja: jelenleg a bolgárok a leggyengébbek hét ponttal, míg nemzeti csapatunk 11-el áll.

Ami pedig az ellenfeleket illeti, jelenleg a görög, a francia, az izlandi, a portugál, az ukrán, a svéd és a horvát  csapat áll csoportja második helyén. Valljuk be, ebből a hetesből nehezen lehetne olyat választani, aki ellen komoly sanszunk lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik