Foci

Moniz a kreativitást hiányolta a Fradiból

Ricardo Moniz (ricardo moniz, )
Ricardo Moniz (ricardo moniz, )

Edzői értékelések a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapjáról.

Amint arról írtunk szombaton, a Ferencváros labdarúgócsapata nagy meglepetésre simán kikapott az újonc Puskás Akadémiától 3-1-re. A zöld-fehérek nem éppen a legideálisabb körülmények között várhatták a bajnokit, ugyanis egyik játékosuk, Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, azóta is kórházban kezelik a trinidadi focistát.

„Megérdemelt volt a hazaiak győzelme, sajnos nem tudtunk felzárkózni a Videoton mögé. A mai napon hiányzott belőlünk a kreativitás” – mondta Ricardo Moniz a fradi.hu-nak, aki egyedül Jenner játékát tudta kiemelni.

„Annak ellenére, hogy a Ferencváros jobb csapat, mint a Puskás Akadémia FC, de játékosaink elszántak voltak és minden taktikai utasítást igyekeztek pontosan végrehajtani a pályán és így tudták eltüntetni a pályán a tudásbeli különbséget” – értékelt Benczés Miklós a pfla.hu-n és hozzátette, ezen az összecsapáson látszott, hogy kellenek az idősebb játékosok ahhoz, hogy sikeres legyen a Puskás Akadémia.

Puskás Akadémia – Ferencváros 3-1:

A címvédő Győr is meglepő vereségbe szaladt bele, az utóbbi időben kissé botladozó Kecskemét tudta otthon tartani a 3 pontot az ETO ellen az OTP bank Liga szombat esti mérkőzésén.

„Gratulálok a Kecskemétnek, egy kapura lövésből megnyerték a meccset, hiába billent fel a pálya. Voltak lehetőségeink az első félidőben is, nem tudtuk kihasználni, egy-két játékos teljesítményével nem is vagyok elégedett. Gól után is mindent megtettünk, de egy ilyen meccsen 0-0-nál kell kihasználni a lehetőségeket, több egy az egyet kellett volna felvállalnia támadóinknak. Második félidőben már minden kifelé pattant, vagy a kapus, vagy a védők mentettek önfeláldozóan” – füstölgött Pintér Attila, a győriek vezetőedzője a lefújást követően. (kecskemetite.hu)

„Egyetértek Attilával, nekünk ez élet-halál meccs volt, pontot, pontokat kellett szereznünk. Nyilván nem volt egy szép játék, azt is mondhatom, hogy csúnya, inkább a küzdőszellem dominált, a mi helyzetünkben azonban bocsássák meg, hogy ezt a harcmodort választottuk. A korábbi meccseken, amikor nyíltabban játszottunk, akkor az eredmény zéróval volt egyenlő. Szerencsénk is volt, de ahogy korábban is mondtam, ez az utóbbi időben elkerült minket. Sokat dolgoztunk azért, hogy most velünk legyen és győzni tudjunk, büszke vagyok a játékosokra!” – mondta Bekő Balázs. (kecskemetite.hu)

Kecskemét – Győr 1-0:

A listavezető Videoton örülhetett a játéknap végén, ugyanis a székesfehérváriak hozták a saját meccsüket a Pápa ellen, a riválisok pedig botladoztak.

„Ugyan a 6. percben vezettünk 2-0-ra, de ha bárki azt gondolta, hogy a következő 84 percben ontani fogjuk a gólokat, az azt is hihette, hogy nem tiszteljük az ellenfelünket, holott ennek pont az ellenkezője igaz. Abból kiindulva, hogy ezen az egy meccsen több pontot szereztünk a Lombard ellen, mint a tavalyi szezonban kettőn, mindenki érti, milyen fontos győzelmet arattunk” – értékelt boldogan José Gomes a vidi.hu-nak.

Tóth Bálint burkolt kritikát fogalmazott a találkozó után az MTVA kamerái előtt:

„Nem először kezdünk így. Nagyszerű karácsonyi csapat vagyunk, úgy ajándékozunk a kezdésnél előnyt az ellenfélnek. Utána becsületesen, tisztességesen, sőt helyenként jól is játszottunk, egynéhány gólhelyzetet kialakítottunk. Egy ikszet ki lehetett volna hozni a meccsből, de sajnos most is búslakodnunk kell. Ilyen fórt nem lehet adni egy ilyen képességű csapatnak. Megjegyezném, hogy egy kicsit érezhető volt a pályán, hogy ez egy gazdag csapat, mi pedig a szegény városi csapatka vagyunk. Olyan előnyöket kaptak, amit nagyon sokan nem vesznek észre, de aki valaha futballozott, az kiszúrja az oldalvonal mellett” – mondta, de azt nem árulta el, mire is utalt pontosan.

Pápa – Videoton 1-2:

Közben egy másik vidéki fellegvár, Miskolc is elkezdte a felzárkózást, a DVTK már a harmadik a tabellán: Szivics Tomiszláv együttese a Kaposvár vendégeként is nyerni tudott.

„Egy gyors gólt kértem, mert tudtam, hogy ez lélektanilag sokat segít. Sikerült is, és utána már a biztos, szigorú játékra koncentráltunk, kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, de még mindig hiányolom a sokpasszos játékot, és azt, hogy nem használtuk ki a csapatok közt kétségtelenül meglévő különbséget.” (dvtk.eu)

Prukner László, a Rákóczi mestere úgy érzi, a vendégek második gólja után többen is feladták a meccset csapatából.

„Gratulálok a Diósgyőrnek, mi győzelmi kényszer alatt vagyunk folyamatosan. A Honvéd ellen ugyanez volt a forgatókönyv, gyorsan gólt kaptunk, utána kényelmesen tudott játszani a vendégcsapat, amely amúgy is jobb erőkből áll. A helyzeteinket kihagytuk – ami nem azt jelenti, hogy a DVTK előtt nem adódtak volna lehetőségek -, a második félidőben próbáltam kombinatívabb játékost behozni, de abban a pillanatban gólt kaptunk, onnantól kezdve eldőlt a mérkőzés, hiszen néhányan feladták. Bízom benne, hogy a talpon maradó, mentálisan erős játékosok ki fogják húzni a csapatot a szakadékból.” (dvtk.eu)


Szivics Tomiszláv szépen felépítette a Diósgyőrt
Fotó: paksifc.hu

A Budapest Honvéd egy Szombathelyi Haladás elleni találkozón kecmergett ki a gödörből, igaz a vasiak elleni 2-1-re megnyert meccset követően Kispesten csak a három pontnak lehet örülni, a mutatott játéknak nem.

„Jó meccset játszottunk, inkább taktikai csata zajlott a pályán. Nem volt sok helyzetünk, ahogy a Haladásnak sem. A szombathelyiek ellen mindig nehéz játszani, jó játékosokból álló, jól felkészített csapat. Fel is készülnek ellenünk rendszeresen, jól ismernek minket. Ezért meglehetősen nehéz ellenük játszani, ez a mai találkozóra is igaz volt. Nagyon fontos három pontot szereztünk.    Jó meccset játszottunk, inkább taktikai csata zajlott a pályán. Nem volt sok helyzetünk, ahogy a Haladásnak sem. A szombathelyiek ellen mindig nehéz játszani, jó játékosokból álló, jól felkészített csapat. Fel is készülnek ellenünk rendszeresen, jól ismernek minket. Ezért meglehetősen nehéz ellenük játszani, ez a mai találkozóra is igaz volt. Nagyon fontos három pontot szereztünk” – mondta Marco Rossi a honvedfc.hu-nak, aki elárulta, a klub lelkiekben Akeem Adamsszel van.

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 2-1:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik