Foci

Az Atlético ellen lett oda a Real veretlensége

atlético madrid (atlético madrid, )
atlético madrid (atlético madrid, )

Diego Costa idénybeli nyolcadik találatával nyert 1-0-ra az Atlético Madrid labdarúgócsapata a Real vendégeként.

Szombaton este a Real Madrid a városi rivális Atlético Madriddal csapott össze a Santiago Bernabéu-ban. Hiába a Matracosok utóbbi időben mutatott biztató formája, a blancók általában behúzzák a madridi derbit: a bajnokságban legutóbb 1999-ben nyert az Atléti.

Még ismerkedtek egymással a csapatok, amikor Diego Costa kapott egy remek ütemű kiugratást és okosan a kapuba gurított, így a vendégek már a 11. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban nem volt túl nagy a színvonal, az azonban érződött, hogy nagy a feszültség a pályán, nem maradtak el a kemény belépők sem.


Diego Costa ismét villant
Fotó: AFP

A szünet után is megmaradt a paprikás hangulat, gyakorlatilag mindenki mindenkivel összeveszett a pályán. Akadtak azért helyzetek is, az Atlético például két kapufát is lőtt, a hajrában pedig Courtois kapusnak kellett bemutatnia pár védést, hogy megőrizze csapata előnyét. Hiába állt be a második félidőre a világ legdrágább játékosa, Gareth Bale, a Real Madridban több szürke teljesítmény is volt az este során – Cristiano Ronaldo például visszafogott teljesítményt nyújtott -, a másodikszámú madridi együttes így abszolút megérdemelten nyert.

Az Atlético Madrid 1999 után tudta ismét legyőzni városi riválisát a bajnokságban és tovább folytatja menetelését, ugyanis eddig mind a hét bajnokiját megnyerte. A Real elveszítette veretlenségét az Ancelotti-érában.

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Diego Costa (11.)

Videó – Costa korai gólja döntött:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik