Foci

Nikházi a DVTK nyerőembere, a Fradié a nap meglepetése

diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk)
diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk)

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a miskolci együttes 2-0-ra nyert Kaposváron, a Fradit pedig könnyedén verte a Puskás Akadémia.

A Kaposvár úgy tűnt, az előző körben elkapta a fonalat, ugyanis Prukner László fiai megszerezték első győzelmüket Mezőkövesden, ám kiderült, ez csak egy rövid fellángolás volt.

A Diósgyőr ellen ugyanis már a kezdés után az eredmény után futottak, mivel Nikházi Márk a 3. percben előnyhöz juttatta a piros-fehéreket. A bekapott gól megzavarta a Rákóczit, a hazaiak így nem is tudtak mit kezdeni a labdával, a DVTK viszont egyre közelebb járt a duplázáshoz, ám ez elmaradt.


Van ok az örömre
Fotó: dvtk.eu

A szünet után feljavult a kaposváriak játéka, a Diósgyőr pedig most már megszokott jó formáját nyújtotta, így jó iramban folyt a mérkőzés, egészen a 70. percig, amikor ismét Nikházi ünnepelhetett (0-2).

A kétgólos hátránnyal már nem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek, így a miskolciak sorozatban ötödik meccsüket nyerték meg, és ha átmenetileg is, de felléptek a tabella harmadik helyére.

A Puskás Akadémia-Ferencváros találkozó nem a papírforma szerint alakult, bár ebben az is közrejátszhatott, hogy a zöld-fehérek trinidadi csapattársa, a 22 éves Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, azóta három műtéten esett át, de állapota továbbra is súlyos.

Az első félidőben a hazai együttes átadta a területet a fővárosi csapatnak, kontrákra építette játékát. Ennek egy gól lett az eredménye a 19. percben Czvitkovics remek kapásgóljának köszönhetően. A folytatásban is a ferencvárosiak voltak a kezdeményezőbbek, de akadozott az FTC gépezete.


Jova hármat kapott
Fotó: MTI

A fodulást követően a hazaiak könnyen kihasználták a Fradi szellős védekezését, így Lencse növelte a PAFC előnyét. Nem sokkal később a harmadikat is belőhették volna a hazaiak, de ami késik nem múlik, Besic kiállítását követően ismét Lencse ünnepelhetett.

A Ferencváros egy perccel később még szépített, de ezt is csak egy öngólnak köszönhetően, így 3-1-el zárult a találkozó.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Kaposvári Rákóczi – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Gólszerző: Nikházi (3., 70.)

Kaposvár: Posza – Okuka, Addo, Lucas, Zámbó – Coroian, Babic (Babic 69.) – Bőle, Balázs, Thian (Waltner 59.) – Markus (Petrache 78.) Vezetőedző: Prukner László.

Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman – Barczi (Gosztonyi 78.), Nikházi, Kostic – Tisza (Batioja 61.) Futács Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Sárga lap: Coroian (30.), Zámbó (60.), Bőle (62.), illetve Barczi (11.), Vadász (80.)

Puskás Akadémia-Ferencváros 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Czvitkovics (19.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (79. öngól)
Piros lap: Besic (73.)

Puskás Akadémia: Hajduch – Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás – Tóth B., Polonkai – Gallardo (Tischler, 69.) Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár, 90.) – Lencse

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Mateos, Besic, Bönig (Ionescu, 64.) – Gerson, Józsi, Jenner – Holman (Tuijp, 64.), Böde – Diallo (Somalia, a szünetben) 

Sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), illetve Holman (35.), Besic (36., 73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik