Foci

Wenger örök hűséget fogadna az Arsenalnak

Jack Wilshere, Arséne Wenger (jack wilshere, arséne wenger, )
Jack Wilshere, Arséne Wenger (jack wilshere, arséne wenger, )

Arséne Wenger, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Arsenal vezetőedzője szíve szerint örökre maradna a londoni klubnál, melynél maximálisan élvezi a vezetőség bizalmát.

A francia szakember pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a klubnál eddig eltöltött 17 éve során többször keresték meg más kluboktól, ám ő mindig a maradás mellett döntött, mert az Arsenalnál sosem kételkedtek benne, s nem szóltak bele a munkájába.

Arséne Wenger mindehhez hozzátette, jól esik neki, hogy az együttes többségi tulajdonosa, Stan Kroenke bízik benne, s hosszú távon számít rá.

“Őszintén szólva örökre itt szeretnék maradni, ami azt jelentené, hogy halhatatlan vagyok. Persze nem vagyok az, így csak az a célom, hogy amíg itt lehetek, a legjobb tudásom szerint dolgozzak, mert nagyon szeretem az Arsenalt” – mondta a 63 éves tréner, akivel három bajnoki címet is nyertek az Ágyúsok.


Wenger már 1996 óta iránymutató Londonban
Fotó: AFP

Az együttest 1996 óta irányító szakember távozása az elmúlt években pletyka szintjén többször is felmerült, mert 2005 óta semmit sem nyert a csapattal, ráadásul hosszú ideje nem tudott nagy nevű játékost az együtteshez csábítani. Az idei nyáron is sokáig úgy tűnt, hogy komoly igazolás nélkül marad a csapat, az utolsó pillanatban aztán sikerült megszerezni a német Mesut Özilt a Real Madridtól.

Az Arsenal öt forduló után 12 ponttal vezeti a Premier League-et, jobb gólkülönbségével megelőzve a Tottenham Hotspurt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik