Foci

Véber: “Majd a pályán elválik, mi lesz a fickándozás vége”

véber györgy (véber györgy)
véber györgy (véber györgy)

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának nyitómeccsén a Paks a Mezőkövesdet látja vendégül. A csapatok trénerei kiélezett küzdelemre számítanak.

A mostani házigazda a legutóbbi körben ugyan bravúrra készült, végül kikapott az MTK otthonában, míg a Mezőkövesd a hétközi Magyar Kupában aratott diadalt megelőzően az addig nyeretlen Kaposvártól kapott ki az NB1-ben.

Letörtek az edző játékosai
Fotó: Facebook

Horváth Ferenc, a paksiak szakvezetője az újonc ellen javítana a legutóbbi vereséget követően.

„Rossz játékkal kikapni, még mindig jobb, mint olyan játékkal, amit az MTK ellen produkáltunk. Főleg az elsőben, de még a második félidőben is mi irányítottuk a mérkőzést. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Úgy láttam, hogy megviselte játékosaimat a dolog. Bennük is és bennem is erős nyomot hagyott, mert úgy éreztem, hogy jól építettük föl a taktikánkat, és a srácok meg is csináltak mindent, amit kértem, mégsem jött az eredmény. Ezért jó, hogy már most pénteken tudunk ezen a hangulaton változtatni. Véber György csapataira mindig is jellemző volt a szervezettség, valamint a rövid passzos támadó futball. A legutóbbi meccsükön négy perc alatt kaptak két gólt, amiben benne lehet az is, hogy egy NB II-ből feljutott csapatról van szó, és a játékosaiknak újdonság lehet az élvonal. Persze az is benne van, hogy elkapják a fonalat, és akkor egy borzasztó kellemetlen csapattá tudnak válni. Felkészülünk mindkét variációra, és bízom benne, hogy győztesként fogunk lejönni a pályáról” – nyilatkozott a tréner a paksifc.hu-nak.

Fontos mérkőzés előtt Véber alakulata
Fotó: Facebook

„A Duna-partiak jó képességű labdarúgókkal rendelkeznek, nem lesz könnyű őket lefocizni a pályáról. Itt és most az a kérdés, hogy egyénileg és csapatszinten ki kerekedik a másik társaság fölé. A kilencven perc nagy taktikai küzdelem lesz, s az a gárda örülhet majd, amelyik a másikra tudja majd erőltetni akaratát. Lehet, hogy furcsa ez az én számból, de az úgynevezett elhárítás lesz az elsődleges, s ha ez tökéletesen működik, akkor jöhet a labdabirtoklásra épülő támadásvezetés. A meccs pikantériája, hogy ugyanezt azt elvet vallja az MVM Paks is, aztán majd a pályán elválik, mi lesz a fickándozás vége” – olvasható Véber György, a vendégek vezetőedzőjének beszéde a boon.hu-n.

A találkozó – amit Kassai Viktor vezet majd – péntek este hét órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik