Foci

Tíz emberrel rabolt pontot Paksról a Mezőkövesd

véber györgy (véber györgy)
véber györgy (véber györgy)

A 14. perctől kezdve emberhátrányban játszó Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el a Paks otthonában az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

Pénteken egy meccset izgulhattak végig a magyar labdarúgás szerelmesei: az MVM Paks a Mezőkövesd Zsóryt látta vendégül. Az újonc korán nehéz helyzetbe került, ugyanis a 14. percben a menteni igyekvő Szántai kapust állították ki, Délczeggel ütközött.

Az emberelőnyben játszó tolnaiak domináltak a félidő további részében, ám a 32. percben jött a feketeleves: Harsányi kapott egy szép labdát a szélen, betört a tizenhatoson belülre majd éles szögből kilőtte a kapu rövid oldalát (0-1). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Harsányi buktatta Simont, a sértett pedig bevágta a büntetőt (1-1).


Simon Attila meglőtte a már-már szokásos gólját
Fotó: Facebook

A második felvonás elején lüktető volt a játék, majd előbb Szalainak kellett tisztáznia a kapu torkából, míg a túloldalon Molnár szelídített meg üggyel-bajjal egy gólba pattogó labdát. A folytatásban is a vendéglátó diktálta a tempót, azonban hiába a mezőnyfölény, igazán nagy helyzet nem alakult ki.

Talán ezt unhatta meg Bartha a 83. percben, aki egy átlövéssel próbálkozott, ám pechjére a labda a kapufán csattant. Nem sokkal később még a születésnapos Kiss Tamás lőtt mellé ajtó-ablak helyzetben, az 1-1 maradt a végeredmény.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Paks, 500 néző, v: Kassai

MVM Paks – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)

Paks: Molnár P. – Bori, Éger, Horváth G., Báló – Kecskés T. – Délczeg, Fiola (Nagy O., 78.), Windecker (Bartha, a szünetben), Simon A. – Tököli (Kiss T., 65.) Vezetőedző: Horváth Ferenc

Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Fótyik, Hegedűs D., Éles – Farkas B., Pilibaitis – Kiss M. (Szalai V., a szünetben), Bognár I. (Horváth T., 14.), Harsányi – Olasz (Dobos, 79.) Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Simon A. (38., 11-esből), illetve Harsányi (31.)

Sárga lap: Pilibaitis (28.), Harsányi (54.)

Piros lap: Szántai (14.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik