Foci

Huszti Szabolcs beszólt a magyar edzői karnak

Huszti Szabolcs (huszti szabolcs, )
Huszti Szabolcs (huszti szabolcs, )

Nem először fogalmaz meg negatív kritikát a honi labdarúgás erkölcsi viszonyait, szakmai felkészültségét illetően a Hannover légiósa.

A Német Kupa nyolcaddöntőjében Huszti Szabolcs és csapata a Bayern otthonában maradt alul (4-1) és esett ki a további küzdelmekből. A Nemzeti Sport pénteki számában arról faggatta a szélső, hogy miért nem a megszokott helyén, szélsőként játszott? A hónapok óta szenzációs formában futballozó, de a magyar válogatottból, ahogy Egervári Sándor fogalmazott immár három éve “kijelentkező” játékos válaszában nem először fogalmaz meg súlyos kritikát a labdarúgás honi viszonyait illetően.

Erwin Koeman volt szövetségi kapitány már szerepeltetett csatárként. Akkor mindenki kritizálta őt – ezek szerint Mirko Slomka sem jó edző… Ahogy látom Magyarországon kőbe van vésve, hogy ballábas a bal oldalon, jobb lábas a jobb oldalon játszhat csak… Arjen Robben, Franck Ribéry vagy éppen Marco Reus úgy váltogatja az oldalakat, mint más a tévécsatornákat. És mintha Dzsudzsák Balázs is a jobb szélen jutna szóhoz a Dinamo Moszkvában. Úgy tűnik Josep Guardiola, Jürgen Klopp és Dan Petrescu sem érti a szakmáját…” – reagált a sportnapilap felvetésére Huszti.

Huszti még 2010 szeptemberében rúgta össze a port Egervári Sándorral, amikor közleményében úgy fogalmazott: “Ami most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik