Foci

A Fradi megfellebbezte a szektorbezárást

Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)
Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)

A zöld-fehér labdarúgócsapat elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapott pénzbírságot, a szektorbezárást azonban nem.

Mint ismert, a Ferencváros Újpest elleni rangadóján (3-1) a 84. percben a hazai szimpatizánsok áttörték az egyik kapu mögötti kordont és be akartak szaladni a pályára. Már a meccs alatt tudni lehetett, hogy az MLSZ a megszokottnál szigorúbb lesz fegyelmi határozatok meghozatalakor és ez így is történt: a klubot 2 millió forint megfizetésére kötelezték, emellett a Puskás Ferenc Stadion C, valamint az M-től az S-ig tartó szektorainak bezárását rendelte el a fegyelmi bizottság.


Több szektort is bázartna az MLSZ a Puskásban
Fotó: MTI

A klub pénteki közleménye szerint a pénzbírságot zokszó nélkül befizetik, ugyanakkor a szektorbezárás ellen fellebbezni fognak. Ennek oka az, hogy az egyesület több óvintézkedést is tett a szurkolói rendbontás felszámolására (hét embert már kitiltottak a stadionból és további emberek juthatnak erre a sorsra), valamint az FTC szeretne kiállni azon bérletes drukkerek mellet, akik „egy felelőtlen kisebbség miatt a megvásárolt bérletük ellenére sem tudnák a kifizetett helyükön nézni a mérkőzést, sőt, a szektorbezárás miatt új helyre kellene belépőt vásárolniuk”.

A Fradi vezetősége arra kérte emellett a szurkolókat, hogy a jövőben tartózkodjanak a pályarendszabályok megszegésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik