Foci

Bekeményített az FTC: szurkolókat tiltottak ki

kubatov gábor (kubatov gábor, )
kubatov gábor (kubatov gábor, )

Heten fél évig nem látogathatják sem a hazai, sem az idegenbeli mérkőzéseit a labdarúgócsapatnak.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A sportklub első embere először az elhíresült Csatáry-molinó ügyében kér hangot. A csakfoci.hu cikke szerint Kubatov elmondta, ugyan kérték azokat, akik benne voltak, hogy önként jelentkezzenek, de mindössze egy ember tette meg mindezt – ő megbánta tettét. Rajta kívül hét embert sikerült százszázalékosan azonosítani.

„A tegnapi ülésen az FTC elnöksége ezt a hét személyt hat hónapra kizárja minden hazai és idegenbeli meccsről. Egy személynek, aki megbánta, annak a büntetését egy évre felfüggesztjük. A dolog érdekessége, hogy a hét kitiltott közül ketten először jártak Fradi-meccsen. Ha valaki valamilyen módszerrel beszökik közülük meccsre, az ő büntetésük duplázódik” – olvasható a csakfoci.hu-n a szankció.


Kubatov Gáborék bekeményítettek
Fotó: MTI

Ezt követően az Újpest elleni mérkőzésen történt rendzavarásra terelődött a szó. Kubatov Gábor nem a lefújás utáni pillanatokat kifogásolta, hanem azt, ami a 84. percben történt, amikor is többen be akartak törni a pályára:

„Tegnap az elnökség utasította az FTC Zrt. vezetését, hogy azonosítsák őket, és egy évre zárják ki mindennemű eseményről. Egyben azt kérte az elnökség, hogy fellebbezze meg az MLSZ ítéletét, és szüntesse meg a szektorbezárást. Mindezt azért tesszük, mert sok egyéb mellett a lelátón is rendet kell tenni. Beazonosítottunk 13 embert, míg kettő esetében még nem tudjuk ezt teljes bizonyossággal kijelenteni.”

Mi is írtunk róla csütörtökön, hogy a Ferencváros telefonos közvélemény kutatást tartott a szurkolók körében az Újpest elleni bajnokin történtek miatt. Ugyan több szurkolói portál is óvatosságra intett ennek kapcsán, az FTC-elnök elárulta, eddig 27 ezer 772 ember adott választ, a drukkerek 82,1 százaléka pedig úgy voksolt, zárják ki a renitens embereket.

“A Ferencváros bajnok akar lenni, ehhez szurkolókra van szükség, de nem olyanokra, akik kárt okoznak” – nyilatkozta Kubatov Gábor.

Videó – Az Újpest elleni meccsen történtek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik