Foci

Megloptak minket – áll a bál a Real győzelme miatt

Pepe (pepe, )
Pepe (pepe, )

Spanyolországban komoly visszhangot váltott ki a Real Madrid Elche elleni kínkeserves győzelme, melyet a szakértők szerint is egy jogtalan büntetővel ért el Carlo Ancelotti együttese a spanyol labdarúgó-bajnokság szerda éjszakai találkozóján.

Az újonc ellen tulajdonképpen végig csak szenvedett a királyi gárda, mely hiába szerzett vezetést Cristiano Ronaldo szabadrúgása után a második félidő elején, a 91. percben az egyébként több gólhelyzetet is kialakító Elche egy szép találattal egyenlített.

A még drámaibb végjátékról aztán elsősorban a játékvezető gondoskodott, aki egy szöglet után büntetőt ítélt a Realnak, mert úgy látta, hogy a 16-oson belül Pepét lerántotta az Elche játékosa. A kiscsapat játékosai ezt követően percekig vitatkoztak a bíróval, s a visszajátszások alapján úgy tűnt, jogosan, mivel a madridi védő rántotta magával estében az ellenfél futballistáját. A tizenegyest Ronaldo végül magabiztosan értékesítette, a Real pedig győzött.


Pepe eljátszotta a tizenegyest
Fotó: AFP

“Aki látta a meccset, az el tudja dönteni, hogy miért győzött a Real – mondta feldúltan a meccs után Jose Albacar, az Elche csapatkapitánya. – Meglopva érezzük magunkat, mert egy nagyon jó csapat ellen érhettünk volna el döntetlent.”

A madridi As című sportlap is jogtalannak nevezte a 11-est, s így fogalmazott: “A madridiak megszerezték a három pontot, de erre egyetlen Real-szurkoló sem lehet büszke”.

A történteket Gerard Piqué, az ősi rivális FC Barcelona védője sem hagyta szó nélkül, s még szerda éjszaka Twitter-oldalán szúrt oda a madridiaknak, komédiának minősítve az Elche elleni meccsüket. A spanyol válogatott hátvéd megjegyzésére Carlo Ancelotti a meccs utáni sajtótájékoztatóján reagált, s azt ajánlotta Piqué-nek, hogy inkább a saját játékára koncentráljon a fecsegés helyett.

A Real Madrid győzelmének köszönhetően 16 ponttal a harmadik a tabellán, kettővel lemaradva az egyaránt hibátlan Barcelonától és Atlético Madridtól.

Videó – Így harcolt ki büntetőt Pepe:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik