Foci

Listáznák a Fradiszurkolókat?

Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )
Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )

A Ferencváros közvélemény-kutatást végez a regisztrált szurkolói között. Kitiltsák-e a hétvégén a Puskás Stadion mobil kerítését bedöntő és az atlétikai pályára futó szurkolókat vagy sem? Másként: listáznak vagy sem? Ez itt a kérdés.

Kiadónk több munkatársa is regisztrált szurkolója a Ferencvárosnak, így első kézből informálódtunk arról az automatikus körtelefon-tesztről, amelyet nyilván a Ferencváros vezetése rendelt meg.

A hívás fogadójának egy automata mondja el a hétvégi Fradi-Újpest (3-1) 85. percétől történt eseményeket és tesz fel két kérdést, amiből az illető gombnyomással választhat. Az egyes gomb megnyomásával arra lehet szavazni, hogy azonosítsák és tiltsák ki a pályára rohanókat, míg a kettes gombbal a szurkolók melletti kiállásra lehet voksolni.

A szavazás nem váltott ki osztatlan sikert. A két legnagyobb zöld-fehér szurkolói oldal, a fradimob.hu és az ultrasliberi.hu egyaránt azt írja: “Vigyázat! Aljas indokból hívják a szurkolóinkat!”

Azt írják: “Ha valaki nem az 1-es hanem a 2-esre pontra szavaz, akkor azt az illetőt beírják az ellenség kategóriába, a problémás személyek közé. Ha valaki nem szavaz, akkor szintén problémás szurkoló, ne is nagyon álmodozzon az új stadionról… Ez nem más,mint egy barát-ellenség adatbázis, egy újabb lista létrehozása.”

Mindkét szurkolói honlap egyértelműen Kubatov Gábort okolja, állításuk szerint a klubelnök, mint a FIDESZ pártigazgatója a mintegy 40 ezer ferencvárosi regisztrált szurkolót listázza és idézzük: “aztán majd erre küldik pár hónap múlva a fidesz propaganda szövegét is…”

Szerintünk meg ez egy baromság. Azután, hogy több ferencvárosi szurkoló áttörte a szektort és a Puskás Stadion atlétikai pályájára özönlött az MLSZ csúnyán megbüntette a Fradit, és meg is fenyegette – még egy balhé és szektorbezárás lesz – egyértelműen arra megy ki a játék (teszt), hogy a Ferencváros klubvezetése átadja a döntés lehetőségét a szurkolóinak, másként, okosan a szurkolókra hárítja a nyilvánvaló döntést.

Ugyanis a klubnak nincs más választása, mint a renitens szurkolók kizárása. Az is prognosztizálható, a regisztált és felhívott szimpatinzánsok többsége az egyes gombot nyomja, kivetné soraiból a rendbontókat. Egyszerűen nincs rájuk szükség. Senkinek.

Mivel minél kevesebb a balhé, minél kevesebb a zsidózás, cigányozás, erdélyezés, MLSZ-ezés, sportpályára nem való politikai rigmusok üvöltözése, annál több nézője és annál több bevétele lesz a Fradinak…

Ilyen egyszerű ez. Persze lehet vitatkozni…

Frissítésként érdemes lejegyezni a csütörtök délután eseményeit. Az FTC-elnök elárulta, eddig 27 ezer 772 ember adott választ, a drukkerek 82,1 százaléka pedig úgy voksolt, zárják ki a renitens embereket.

“A Ferencváros bajnok akar lenni, ehhez szurkolókra van szükség, de nem olyanokra, akik kárt okoznak”– nyilatkozta Kubatov Gábor. Azt kell mondjuk, igaza van.

A verdikt: heten fél évig nem látogathatják sem a hazai, sem az idegenbeli mérkőzéseit a labdarúgócsapatnak…

Az FTC 2013/14-es bajnoki évadban begyűjtött eddigi büntetései:

A klub nyolc fordulója alatt összesen 3,9 millió forintot kellett fizessen különböző szurkolói rendbontások miatt az MLSZ-nek.

FTC-Újpest – 2 millió forint
Lombard-FTC – 600 ezer forint
FTC-Kecskemét – 400 ezer forint
Debrecen-FTC – 100 ezer forint
FTC-MTK – 800 ezer forint
Összesen: – 3,9 millió forint

Ajánlott videó

Olvasói sztorik