Foci

Együttműködés a székelyföldiek és a Felcsút között

puskás akadémia (puskás akadémia)
puskás akadémia (puskás akadémia)

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda szerda este Csíkszeredán kötött megállapodást. Indul a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, a felcsútiak első határon túli szakmai partnere.

Tegnaptól az FK Csíkszereda fogja össze egész Székelyföld labdarúgó utánpótlásnevelését, gyűjti össze a tehetséges futballnövendékeket a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és baróti alközpontból. A képzés a Puskás Akadémia szakmai szisztémája szerint zajlik, rendszeresek lesznek a szakmai konferenciák is és a tervek szerint évente Csíkban és Magyarországban is megrendeznek majd egy-egy találkozót a két alakulat között – írta a pfla.hu.

A legtehetségesebb ifjoncokat a szeredai bentlakásos iskola gyűjti egybe, akik ezt követően a Puskás Akadémiára kerülhetnek.

A szakmai együttműködésről írt alá megállapodást szerdán este a csíkszeredai magyar konzulátus dísztermében az ez alkalomból Székelyföldre érkező felcsúti delegáció vezetője, Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke, valamint Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.

A résztvevők az ünnepélyes aláírást követően
Fotó: pfla.hu

„Az együttműködés hidat épít a közúton oly távoli, de lélekben és kultúrálisan nagyon is közeli Magyarország és Székelyföld közé, immára a labdarúgásban is” – beszélt Mészáros Lőrinc, aki a hímzett akadémiai zászlót adományozott a partnernek a szerződéskötés emlékére, melyet rengeteg munka előzött meg.

Msgr. Darvas Kozma József áldotta meg az új műfüves létesítményt, ahol a Puskás Akadémia U18-as csapata az FK Csíkszereda fiataljait 4-1-re verte Makrai Gábor három és Mészáros Dávid góljával.

Az esti fogadáson Ráduly József polgármester elismerő oklevelet nyújtott át a felcsúti delegáció tagjainak, Mészáros Lőrinc elnöknek, Jakab János felügyelőbizottsági elnöknek, dr. Vörös József jogi igazgatónak, Tajti József operatív igazgatónak és Szöllősi György kommunikációs igazgatónak „a Csíkszeredában létrejött Székelyföld Labdarúgó Akadémia érdekében tanúsított szakmai elkötelezettsége, önzetlen segítőkészsége és együttműködése elismeréseképpen”.

Becze Zoltán sportújságíró a Székelyföldi olimpiai bajnokok, csíki olimpikonok című könyvét ajándékozta a Puskás Intézetnek.

A csapat csütörtök hajnalban indul vissza Magyarországra, ám Sallai Tibor együttese csak Debrecenig utazik, ahol szombaton a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés vár a játékosokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik