Foci

Késeltek a futballhuligánok

egyiptomi futballhuligánok pere (egyiptom, futballhuliganizmus, )
egyiptomi futballhuligánok pere (egyiptom, futballhuliganizmus, )

Néhány nap alatt három futballszurkoló is áldozatául esett Bogotában a kolumbiai labdarúgást övező erőszakcselekményeknek.

A medellíni Atlético Nacional és a fővárosi Millonarios keddre tervezett bajnoki mérkőzését megelőzően hétfő este egy gyorsvasút megállójában csapott össze a két csapat huligánjaiból verbuválódott “utcai hadsereg”.

A vendégszurkolók közül egy húszesztendős fiatalembert késeltek halálra. A város másik pontján egy buszmegállóban egy 22 éves medellíni fiatalt szintén megszúrkáltak. Ő olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy kórházba szállítása után pár órával meghalt – számolt be a ligapostobon.com.co.

Korábban, még múlt szombaton egy 66 éves férfit szúrtak szíven, aki a fiát védelmezte a rájuk támadó huligánokkal szemben. A fiúval annyi problémájuk támadt a Millonarios “rajongóinak”, hogy az Independiente mezét viselte…

A bajnoki mérkőzést a halálesetek miatt a helyi polgármester Gustavo Petro betiltotta, így azt nem rendezték meg. Kolumbia bel-és igazságügyi minisztere Aurelio Iragorri támogatta a polgármester döntését: “Meg kell állítanunk az intoleranciát. A kormány támogat minden olyan intézkedést, amely megakadályozza azt, hogy egyesek egy futbalmez miatt erőszakos cselekményeket hajtsanak végre.”

A két klub hasonló ősellensége egymásnak, mint az Újpest és az FTC

Szerencsére mi még nem tartunk itt…

A két csapat ultrái rendszeresen balhéznak egymással Bogotában. Idén februárban is volt utcai affér:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik