Foci

A Fradit nyilvánosan megfenyegette az MLSZ

Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )
Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )

"A Ferencváros esetében a stadionbezárás a következő lépcsőfok" - nyilatkozta Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője a keddi Fegyelmi Bizottsági ülés után.

A vasárnapi csodás, 22 ezer nézőt vonzó FTC-Újpets (3-1) találkozó 85. percében a fradista szurkolók egy csoportja áttörte a kerítést. A rendezők és a rohamrendőrök közbeléptek, így szerencsére nem történt komoly incidens. A meccs után viszont igen, négy embert állított elő a rendőrség, a BKV különbuszait pedig megrongálták a szurkolók.

Kedden az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) kétmillió forintos büntetést rótt ki a klubra. A FEB emellett FTC soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadion C szektorának és az M-től S-ig tartó szektorainak lezárását is elrendelte.

A zöld-fehér klubot tavaly kétszer is zárt kapus büntetéssel súlytották, ám ezt felfüggesztette. Idén eddig megúszták a zárt kaput. A Nemzeti Sport kérdésére ugyanakkor Dinnyés Márton, a szövetség kommunikációs osztályának vezetője elmondta: “A bizottság a stadionbezárás lehetőségét is alaposan mérlegelte, amikor megvizsgálta azokat a rendezési hiányosságokat, amelyek, ha egy BL-találkozón fordulnak elő, úgy több meccses zárt kapus büntetést vonhatnak maguk után. De az MLSZ fegyelmi bizottsága a klub fellépésének enyhítő körülménye mellett érezhetően a folyamatosság elvét igyekszik alkalmazni, vagyis a Ferencváros esetében a stadionbezárás a következő lépcsőfok.”

Ez így feket-fehér. Mi több, a következő balhé után számonkérhető a szövetségen.

FTC vs. MLSZ 2013/14

A Ferencváros a 2013/14-es bajnokság eddigi nyolc fordulója alatt összesen 3,9 millió forintot kellett fizessen különböző szurkolói rendbontások miatt az MLSZ-nek.

FTC-Újpest – 2 millió forint
Lombard-FTC – 600 ezer forint
FTC-Kecskemét – 400 ezer forint
Debrecen-FTC – 100 ezer forint
FTC-MTK – 800 ezer forint
Összesen: – 3,9 millió forint

Ajánlott videó

Olvasói sztorik