Foci

Ma megbüntetik a Fradit

Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )
Fradi szurkolók (fradi szurkolók, )

"Szóval megnyertük egy derbyt, igazán nagy meccset, de néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket... Érthetetlen!"

Kubatov Gábor a Fradi elnöke a meccset követően  Facebook-oldalán röviden és tömören e szavakkal foglalta össze a vasárnapi eseményeket.. És valóban. A Fradi-Újpest (3-1) az elmúlt 17 év “legfutballabb” eseménye volt a Magyar Bajnokságban – már ami a nézőszámot illeti.

A 22 ezer néző felvillanyozta a játékosokat is, mert a színvonal az nb1-ben megszokott fölé nőtt. A szurkolók 84 percig felnőttek az európai átlaghoz: nem “cigányoztak”, nem “mlszeztek”, és nem “Erdélyeztek”. Aztán néhányan mindent elrontottak.

A mérkőzést követően négy szurkolót állítottak elő. Hogy mi várható ezután? A klub részéről Orosz Pál a klub vezérigazgatója úgy nyilatkozott az M1 Ma reggel című műsorában, hogy nem érti és nem tudja, mit akartak ezzel okozni a Ferencvárosnak. “Utána fogunk járni, és természetesen lesznek következményei a szurkolói rendbontásnak. A klub biztonsági szolgálata jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készülődik, amikor a közönség elkezdte bontani a kordonokat, de a hatóság nem avatkozott be időben” – állította a vezérigazgató.

A normális szurkolók vannak többségben
Fotó MTI

A felvételek alapján egészen biztosan beazonosíthatóak azok a huligánok, akik még a 3-1-es vezetés birtokában is balhéztak. A Fradi azonosítás, kitiltás ügyben későbbre ígért tájékoztatást, míg Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője a borsonline kérdésére elmondta: “A rendbontók beazonosításával kapcsolatban nagyobb együttműködésre van szükség a klubok és a hatóságok között, és ezt a folyamatot a jövőben is segíti a szövetség.”

Ettől azonban még egészen biztos, hogy a Fradi az MLSZ szokásos fordulót követő keddi fegyelmi bizottsági ülésén elmarasztalásban, újabb, visszaesőként egyre nagyobb büntetésben részesül. Júliusban még csak írásos figyelmeztetést kaptak. Augusztusban az MTK elleni meccsen történt Csatáryzás miatt 800 ezerre, majd rögtön azt követően újabb 100 ezer forintra büntette az FTC-t az MLSZ. Most akár milliós is lehet a pénzbüntetés. Vagy súlyosabb. Merrt, hogy lesz-e zárt kapus meccs, vagy sem, az egyelőre kérdéses.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik