Foci

Háromgólos előnyről ikszelt a magyar fociválogatott

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Az U17-es Európa-bajnoki selejtező minitornán a korosztályos magyar labdarúgó-válogatott 5-5-ös döntetlent játszott Wales ellen.

Tuboly Frigyes együttese Szlovéniában szerepel a héten, a házigazda mellett Skócia és Wales csatázik a továbbjutást érő első két hely valamelyikéért. A mieink az utóbbi válogatott ellen kezdték meg a szereplésüket, a félidőben pedig Sallai és Hursán egy-egy, valamint Damásdi két góljával 4-1-es előnybe kerültünk.

A walesiek a fordulás után azonnal szépítettek, de Pávkovics ismét háromra hizlalta a magyar előnyt, ám innentől kezdve kicsúszott U17-es válogatottunk kezéből a meccs, a szigetországiak pedig egyenlítettek: 5-5 lett a gólzáporos találkozó vége.

„Elképesztő meccs volt, az első félidő teljes mértékben a miénk volt, ekkor parádés gólokat szereztünk, a második viszont egyértelműen a walesieké – mondta Tuboly Frigyes a találkozó után az mlsz.hu-nak. – Végig óriási iram jellemezte a meccset, ellenfelünk borzasztóan agresszíven játszott, és a második játékrészben jól kihasználta fizikálisan fölényét. A fordulás után javarészt a mi térfelünkre helyeződött át a játék, nem tudtuk megtartani a labdákat, a pontrúgásokat pedig képtelenek voltunk levédekezni, ezek folyamatosan veszélyt jelentettek a kapunkra. Az ötödik gólunk után, háromgólos előnyben kicsit elhittük, hogy meglesz a győzelem, a walesiek viszont egy pillanatra sem adták fel, és kihasználták az adódó helyzeteiket. Ritkán látható mérkőzésen vagyunk túl, az öt rúgott gól mindenképpen biztató a szerdai, szlovénok elleni mérkőzés előtt, ugyanakkor a játék több elemében javulnunk kell a folytatásra.”

Szerdán délután a házigazda Szlovénia, 28-án, szombaton pedig Skócia lesz a magyar együttes ellenfele.

Doboz fejléc szövege

Magyarország – Wales 5-5 (4-1)

Magyarország: Major Barna – Katona Máté, Hursán György, Csonka Bonifác – Dudás Richárd, Pávkovics Bence, Szatmári István, Ayrton de Oliveira – Damásdi Alex, Korozmán Kevin, Sallai Roland

Gólszerzők: Sallai (19.), Damásdi (26., 31.), Hursán (38.), Pávkovics (52.), illetve Morrel (12.), Harries (50.), James (59.), Wilson (62.), Evans (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik