Foci

Rossi: “Olyan minőségű edző vagyok, mint a csapat”

marco-rossi(210x140)(1).jpg (marco rossi, )
marco-rossi(210x140)(1).jpg (marco rossi, )

A szakvezetők értékeltek az OTP Bank Liga szombati játéknapját követően.

A Diósgyőr hamar emberhátrányba került a Budapest Honvéd ellen hazai pályán, de a miskolciak így is begyűjtötték a három pontot. Tomiszlav Szivics büszkén, Marco Rossi sajnálkozóan nyilatkozott a találkozót követően.

Csalódottan vette tudomásul csapata vereségét Rossi
Fotó: MTI

„Harcos mérkőzés volt, főleg a korai piros miatt. Odáig is volt három szépen kidolgozott helyzetünk, amelyekből egyet ki is használtunk. Tíz játékossal kissé vissza kellett húzódnunk, de így is voltak veszélyes kontráink, a Honvédnak nem is nagyon volt helyzete. Gratulálok a csapatnak, mert ma sem kaptunk gólt, ez igazi csapatmunka volt, nagyon örülök és büszke vagyok a játékosaimra. Most nagyon egyben vagyunk, de igazából tavasszal leszünk erősek” – beszélt a házigazdák menedzsere a dvtk.eu-nak.

„Ez az én felelősségem, szégyen, elnézést kérek a szurkolóktól, akik nem egy ilyen csapatot érdemelnek. Gyenge a csapatunk, a játékosok nem szívvel-lélekkel hajtanak a pályán. Lehet, hogy én is olyan minőségű edző vagyok, mint amilyen a csapat…” – olvasható Marco Rossi értékelése a honvedfc.hu-n.

Artner nem foglalkozott a játékvezetéssel
Fotó: MTI

A Haladás két vitatható találattal verte a Puskás Akadémiát Szombathelyen.

Artner Tamás, a zöld-fehérek szakvezetője így vélekedett a meccset követően a haladasfc.nyugat.hu-nak: „Küzdelmes mérkőzés volt, a pálya talaja sajnos nem volt a legjobb. Hátul veszélyesnek éreztük a helyzetet 1-0 után, ezért váltottunk szerkezetet és játszottunk tovább három belső védővel, azonban a két szélső középpályásunk nem támogatta elég jól a csatárjátékot. 1–1 után nagy dolog, hogy újra vezettünk és az eddigieknél gyengébb játékkal is nyerni tudtunk.”

Benczés Miklós, a vendégek menedzsere – tőle nem megszokott módon – nem rejtette véka alá a játékvezetőkről alkotott véleményét a pfla.hu-nak adott nyilatkozatában: „Gratulálok a hazaiaknak, de Önök tudják, hogy pályafutásom során soha nem foglalkoztam a játékvezetőkkel, ám most fogok, mert a játékosaim megérdemlik, hogy foglalkozzunk, hiszen ezúttal nem ők hibáztak. Az első gólt lesről kaptuk, a második gól előtt pedig szabályosan védett a kapusunk. Két olyan jelenet volt ez, amely meghatározta a meccset. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de az első húsz percet átvészeltük, és örömteli, hogy miután hátrányba kerültünk, ki tudtunk egyenlíteni. Ekkor átvettük a kezdeményezést, de akkor jött a tizenegyes. Eddig örültünk, hogy ilyen sok játékvezető van a pályán, a múlt heti vitatott jeleneteket is visszanéztem, és igazat adtam nekik, de most nem lehet nekik igazat adni. Ugyanakkor nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékosaimmal sem, sok mindenről kell majd beszélnünk az öltözőben az elemzés után.”

Garami és az MTK örülhetett
Fotó: MTI

Az MTK hosszú idő elteltével újra nyerni tudott az NB1-ben. A budapesti alakulat a Paksot verte hazai környezetben.

“Az első félidőben kicsit görcsösen játszottunk. A Paks középpályásai nagyon mozgékonyak voltak, nehezen oldottuk meg a semlegesítésüket. Ugyanakkor komoly helyzetig nem jutottak, igaz, mi is ritkán tudtunk veszélyeztetni, ám a legnagyobb lehetőségünk nekünk volt egy fejes révén. A második félidő elején jeladás volt Kanta gólja, mely ismét parádés találat volt. Ez egy kis megnyugvást adott a csapatnak, további helyzeteket sikerült kialakítanunk, és végül egy átlövéssel eldöntöttük a meccset. A csapat nagyon küzdött azért, hogy megszerezze a három pontot, óriási szükségünk volt erre a győzelemre, ráadásul elmondhatjuk magunkról, hogy egy jó csapat ellen sikerült nyernünk” – magyarázta Garami József, az MTK edzője az mtkhungaria.hu-nak.

Haloványan játszott a Kövesd
Fotó: MTI

A kiesési rangadón a Mezőkövesd a Kaposvárral játszott. Az újonc alakulat gyengén szerepelt, a vendégek pedig megszerezték első győzelmüket az idei kiírásban.

Véber György, a Mezőkövesd szakvezetője az mse-zsory.hu-nak összegezte a látottakat: „Kollégám azt mondja, a csapatomat sokkolta ez a két gól, engem biztosan sokkolt a két gól. Már 3:20-nál kétgólos hátrányban voltunk… A huszadik másodpercben üvöltöztem, mert a játékosaim, mint az őrgrófok… Ha ez még legközelebb is megtörténik olyan lejtőn indulunk el… Elképesztő, hogy egy csapat két hétig tud koncentrálni… Alázattal, a Kispest ellen rossz játékkal simán nyertünk, most meg kimegyünk és egy ilyen félidőt produkáltunk. A második játékrész veszett fejsze nyele, csak futottunk az eredmény után. A mai magyar futball ilyen karakterekből áll, nem tudok semmi jót mondani a meccsről.”

Prukner László a rakoczifc.hu-nak mondta el, hogy örült alakulata első sikerének: „A korán rúgott két gólunk az sokkalta a hazai a csapatot, egyszer már nekünk is lehet szerencsénk. Utána taktikusan tudtunk játszani és az akartunknak köszönhetően ezt a meccset meg tudtuk nyerni. Ez reménysugarat ad, hogy elindulhassunk felfelé. Gratulálok a csapatnak!”

Nyögvenyelősen győzött a Vidi
Fotó: MTI

A játéknap utolsó mérkőzésén a Videoton Székesfehérváron látta vendégül a Kecskemétet. A lila-fehérek sokáig jól tartották magukat, ám a hajrában jött Zé Luis és győztes gólt szerzett a hazaiak számára.

José Gomes, a Vidi portugál szakvezetője a vidi.hu-nak mondta el, hogy szerint csapata megharcolt a három pont megszerzéséért: „Nagyon kemény mérkőzés volt, nagyon jól védekezett a Kecskemét. Szerkezetileg máshogy álltak fel, mint eddig, lezárták a területeket, a meccs nagy részében 8 játékosuk foglalkozott azzal, hogy a támadásainkat megakassza. Nehezen, de sikerült feltörnünk ezt a védelmet. A gól előtt három helyzetünk volt, majd utána kinyílt az ellenfél, így még több, de sajnos újabb találatot nem értünk el. Ma mindenki, a szurkolók és a csapat is kemény pillanatokat élt át, mire sikerült a kapuba találnunk, de úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Voltak hibák, amit annak tulajdonítok, hogy szerettek volna hamar gólt lőni a játékosok, ezért kicsit kapkodtak. Ami pozitív, hogy nagyon akarta a csapat ezt a győzelmet, az utolsó pillanatig harcoltunk. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, jó úton járunk a céljaink elérése felé.”

„Bármilyen furcsán is hangzik, de az történt a pályán, amit mi akartunk, végig stabilak voltunk.A Videoton csak erőlködött, végül egyetlen hibánkat kihasználva megnyerte a meccset. Előre játékban valóban elmaradtunk attól, amire számítottam, igaz a hajrában a friss emberekkel lehettek volna még lehetőségeink. Annyi szerencsénk van jelenleg, mint annak a bizonyos hölgynek a tisztességes élethez, de a futball az ilyen. Aki több gólt szerez, az nyeri a meccseket, ma a Videoton volt ez a csapat” – értékelt Bekő Balázs, a vendégek menedzsere a kecskemetite.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik